У Малобілозерській естетичній гімназії-інтернаті «Диво-світ» Василівського району вже втретє розпочав роботу однойменний міжнародний мистецький пленер. Працюють творчі майстерні живописців і керамістів, проводяться майстер-класи та виставки. Організатори прагнуть пропагувати і розвивати традиції світового і вітчизняного образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтв.
У заходах беруть участь п’ять митців із Республіки Польща, 25 художників і скульпторів з різних регіонів України, а також майстри виробничого навчання і гімназисти Малої Білозерки. Польську делегацію, як і в попередні роки, очолює художниця Ядвіга Бардишевська, українську — голова запорізького осередку Національної спілки народних майстрів України Олександр Вільчинський.
Програмою заплановано ознайомлення з діяльністю гімназії-інтернату «Дивосвіт», яка вже двічі стала бронзовим призером міжнародної виставки «Сучасна освіта в Україні», тричі — володарем звання «Лідер сучасної освіти», а також лауреатом всеукраїнського конкурсу «100 кращих шкіл України».