Наметовий табір поблизу села Новостав Рівненського району розбило Дитяче козацьке товариство Рівненщини за підтримки антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду «Відродження». У ньому відпочиває сто двадцять підлітків із Рівненського, Корецького, Здолбунівського, Березнівського, Володимирецького, Радивилівського районів та міста Рівного. Це переважно діти з малозабезпечених сімей, а також ті, котрі з різних причин не мали можливості оздоровитися цього літа.
— Діти подружилися, відпочивають із задоволенням у цій мальовничій місцині, — розповідає керівник наметового табору Віктор Пражмовський. — Мають хороший апетит, чому сприяють купання в річці та свіже повітря. Та й кухарі, які готують страви на польовій кухні (її виділило нам Головне управління МНС у Рівненській області ), пропонують різноманітне меню.
Протягом двох тижнів (стільки діятиме наметовий табір) з дітьми працюватимуть кращі наставники Дитячого козацького товариства Рівненщини та інших громадських організацій. Крім відпочинку, діти отримали можливість ознайомитися з основами туризму, методами надання першої медичної допомоги, для них проводять заняття з історії нашого краю, національних традицій тощо. Багато часу в таборі приділяється традиційним дитячим іграм, котрі складали основу козацької системи виховання.
 
Рівненська область.