Літо 2009-го вчителі Святошинського р-ну столиці пам’ятатимуть, вочевидь, довго, бо для більшості плани їхнього відпочинку зірвалися.
За законом відпускні мають видавати за два-три дні до початку відпустки, тобто до 1 червня.
Працівники освіти сиділи з цього дня в Києві, сподіваючись, що от-от видадуть гроші. Щоденно телефонуючи до керівництва, чули: «Завтра». Так «сніданками» прогодували до 6 липня!
Є ще один пункт закону, в якому зазначено: початок відпустки повинен бути перенесений на наступний день після отримання відпускних у разі, коли вони не видані вчасно. У нашому районі кимось, схоже, заборонено директорам приймати такі заяви від вчителів.
Педагоги ламають голови над задачею: місячна зарплата + відпускні за майже два місяці + оздоровчі = 5 000 (в середньому) помножити на кількість вчителів, вихователів дитячих садочків та на 36 днів затримки = ??? гривень. Чи не «прокрутили» чиновники цю суму в банках? Хто знає відповідь? Може, прокуратура, яка має стояти на сторожі прав учительства?
Дізнавалася у своїх колег з інших районів про виплату відпускних — вони дивувалися. У Шевченківському районі, наприклад, 22 травня з усіма розрахувалися...
На порозі вересень. Що змінилося? Нічого! 4 серпня ми отримали зарплату за червень!