Футбол. VІІ міжнародний турнір пам’яті Валерія Лобановського. Учасники — молодіжні збірні (U-21).

Матч за 3-є місце. Німеччина — Іран. 1-0. Бородянка. Стадіон «Борекс».
Фінал. Україна — Туреччина. 1:0. Гол: Морозюк, 13 (п).
Україна: Каніболоцький, Фартушняк, Ракицький, Курилов, Селін, Морозюк (Матвєєв, 90+3), Чеснаков, Коноплянка (Кривцов, 71), Ярмоленко, Зозуля (Федорчук, 64), Лисенко.
Туреччина: Болат, Карміл, Їлмаз (Уйсал, 46), Кьосе, Кочін (Бікмаз, 46), Куртулуш (Шагін, 60), Езкан, Беріша, Чейлан, Албайрак (Чек, 60), Чалик.
Арбітр — Маркус Шмідт (Німеччина).
Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського.
На відміну від півфінальної зустрічі з іранцями, проти турків синьо-жовті почали набагато агресивніше. Вирізнялися активністю флангові хавбеки Андрій Ярмоленко та Микола Морозюк. Саме останній уже на 13-й хвилині заробив пенальті та впевнено його реалізував.
Після забитого голу українці «на куражі» провели ще кілька атак, однак довести їх до логічного завершення не вдалося. Водночас збірна Туреччини діяла невпевнено. Брак швидкості не дозволяв гостям серйозно турбувати Антона Каніболоцького. Натомість «синьо-жовті» раз по раз виходили на непогані ударні позиції. Особливо прикрий промах на рахунку Євгена Коноплянки. Пройшовши крізь редути опонентів, він схибив з близької відстані.
Після цього турки неначе прокинулись: заграли впевненіше, додали у швидкості. Антону Каніболоцькому довелося не раз похвилюватися наприкінці тайму. Спочатку він парирував кілька якісних ударів у виконанні гостей, а на останній хвилині першого тайму врятував команду, нейтралізувавши вихід сам на сам. Хоча вже за мить і він був безсилий, коли ця само атака суперників завершилася пострілом з лічених метрів. На щастя, м’яч пройшов вище воріт.
По перерві темп ігри впав, а відсоток браку при передачах помітно зріс. Гра переважно сконцентрувалася між карними майданчиками. Господарі тримали позиційний захист і шукали щастя у контратаках. Один із фірмових випадів ледь не приніс успіх нашим в середині тайму. Та Микола Морозюк, вийшовши разом із Андрієм Ярмоленком на одного оборонця, не зумів вдало розпорядитися м’ячем. На останніх хвилинах у гостей був шанс уникнути поразки, але знову врятував Антон Каніболоцький. Підопічні Павла Яковенка зуміли зберегти мінімальну перевагу й досягти історичного успіху, вперше здобувши Кубок Валерія Лобановського.
Найкращим воротарем турніру став Антон Каніблоцький (Україна), оборонцем — Абдула Карміл (Туреччина), півоборонцем — Ярослав Ракицький (Україна), нападником — Бурак Чалик (Туреччина).
 
На знімках: збірна України, переможець турніру; фрагмент фінального поєдинку.
Фото Павла КУБАНОВА.