В Одесі на плацу Військового інституту Одеського національного політехнічного університету відбулося тренування парадних розрахунків, які братимуть участь у параді військ з нагоди Дня Незалежності на площі Куликове Поле.
Цього дня, окрім проходження парадних розрахунків та відпрацювання інших елементів урочистого заходу, також був проведений стройовий огляд учасників параду.
Як зазначив перший заступник командувача військ Південного оперативного командування генерал-майор Юрій Карленко, час на виправлення виявлених недоліків у військових ще є. А ось під час генеральних репетицій на місці проведення параду — Куликовому Полі — підрозділи повинні продемонструвати стовідсоткову готовність.
— Традиційно до участі в параді військ відбирають лише кращих військовослужбовців, які зуміли проявити себе під час виконання службових обов’язків, — зазначив генерал-майор Юрій Карленко. — Тому сумнівів у їх сумлінному ставленні до тренувань не виникає. Більше уваги доводиться звертати на злагодженість дій підрозділів та окремі елементи стройової виправки. До Дня Незалежності військові встигнуть підготуватися на належному рівні.
У військовому параді в Одесі, присвяченому 18-й річниці незалежності України, візьмуть участь більш як 1200 військовослужбовців.
Парадні розрахунки сформують офіцери управління Південного оперативного командування, воїни Повітряного командування «Південь» Повітряних сил ЗС України, Західної військово-морської бази ВМС України, 28-ї окремої механізованої та 79-ї окремої аеромобільної бригад 6-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, військові ліцеїсти, представники інших силових структур гарнізону.
Відкриватимуть парад ветерани війни та Збройних сил. Музичний супровід урочистих заходів готується здійснити зведений військовий оркестр.
Парад військ на Куликовому Полі прийматиме начальник Одеського гарнізону — командувач військ Південного оперативного командування генерал-лейтенант Петро Литвин.
Також під час свята одесити та гості міста матимуть змогу ознайомитися зі зразками техніки та озброєння Збройних сил України та інших силових структур.
Управління прес-служби Міністерства оборони України.