У Лубнах на Полтавщині мешканці п’ятиповерхового будинку на вулиці Радянській, 17 влаштували свято з нагоди 50-річчя своєї «рукавички». Організували його голова будинкового комітету Михайло Василенко та небайдужі земляки.

Чималенькою «сімейкою» вони зібралися на ошатному подвір’ї «ювіляра». Спогади, звісно, навертали до першовитоків. У їхньому будинку, який здали в експлуатацію 1964 року, тоді одержали квартири 80 родин. То була перша у місті п`ятиповерхівка, споруджена за кошти державних капіталовкладень. Однак головним її капіталом стали працьовиті й талановиті мешканці.

Достатньо сказати, що саме в цьому будинку жило подружжя письменників Петра Лубенського та Надії Хоменко. Перший із них написав сценарій культового радянського фільму «Королева бензоколонки», знані епізоди якого знімали неподалік Лубен — у сусідньому Пирятині.

На ювілеї, як годиться, віншували ветеранів, давали напуття молодим. Окремі віршовані привітання — всім матусям. Водночас міський голова Олександр Грицаєнко вручив подяки найактивнішим у громадському житті. Місцеві самодіяльні артисти подарували сусідам свої пісні. Усі підспівували, відчуваючи себе дружною родиною.

Вл. інф.