Футбол. VІІ міжнародний турнір пам’яті Валерія Лобановського. Учасники — молодіжні збірні (U-21). Півфінали. 11 серпня.
Німеччина — Туреччина. 1:3. Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського.
Україна — Іран. 2:1. Голи: Зозуля, 30, Лисенко, 83 —Гайсафі, 38 (п).
Україна: Бойко, Фартушняк (Микицей, 56), Ракицький (Матвєєв, 64), Курилов, Селін (Родина, 72), Морозюк (Пашаєв, 56), Голодюк, Коноплянка (Федорчук, 64), Ярмоленко (Лисенко, 56), Зозуля (Чеснаков, 64), Васін (Касьян, 72). Тренер — Павло Яковенко.
Іран: Салегалілажад, Галілзаден, Ширванд (Алясгар, 6), Кар, Талабег, Гайсафі, Гапп, Рагмамі, Дагагел, Ансаріфард, Мусаві.
Арбітр — Маркус Шмідт (Німеччина).
Бородянка. Стадіон «Борекс».
На цю зустріч у складі господарів, як і обіцяв напередодні їхній наставник, вийшли здебільшого футболісти, котрі мають не надто багато ігрової практики у матчах Прем’єр-ліги. Однак вони були підсилені й цілою групою регулярних учасників поєдинків елітного дивізіону. Варта особливої уваги кількість гравців стартового складу, які зазвичай більше орієнтовані на атаку. Їх виявилось одразу п’ятеро: Андрій Ярмоленко, Микола Морозюк, Євген Коноплянка, Роман Зозуля і Денис Васін. Та й номінальний опорний півзахисник Олег Голодюк у «Карпатах» теж зазвичай діє ближче до нападу.
Однак така кількість «багнетів» не забезпечила українцям суттєвої переваги над суперниками. Гострих моментів біля воріт іранців було обмаль. Утім, і за такої ситуації синьо-жовті все-таки відкрили рахунок. Морозюк з правого флангу зробив фірмовий навіс, Ярмоленко перевів м’яча на Зозулю, а той з півметра пробив у порожні ворота.
Та не минуло й десяти хвилин, як господарі у своєму карному майданчику порушили правила проти Егсана Гайсафі. Сам постраждалий реалізував пенальті. Після цього господарі, як то кажуть, з натугою налагоджували командну гру. Зробити це важко, коли на полі експериментальний склад.
Долю матчу мав вирішити той, хто вдаліше виконує стандарти. Перемога до українців прийшла завдяки саме чіткому розіграшу штрафного. Удар Володимира Лисенка і рикошет дезорієнтували воротаря іранців. Надалі господарі не дали суперникам жодного шансу врятуватися. Натомість мали ще кілька моментів забити. Але активному Лисенку не поталанило.
Отже, учора на стадіоні «Динамо» відбувся фінал: Україна — Туреччина. Матч завершився, коли це число газети вже було підписано до друку. Тому розповідь про вирішальний поєдинок читайте пізніше.
На знімку: Володимир Лисенко (ліворуч) забив переможний гол; атакують українці.
Фото Павла КУБАНОВА.