Відбулося XІ засідання «Футбольного прес-клубу», присвячене перемозі юнацької збірної України на Євро-2009 серед 19-річних. У числі запрошених були керманичі «золотої» команди Юрій Калитвинцев та Юрій Мороз, її капітан Кирило Петров, голова Комітету збірних ФФУ Семен Альтман, а також перший віце-президент, виконавчий директор ФФУ Олександр Бандурко.
За словами Юрія Калитвинцева, його підопічні були налаштовані тільки на перемогу. Оскільки напередодні турніру президент ФФУ Григорій Суркіс поставив завдання вибороти золоті медалі. «Два роки тому, коли майже цим же складом ми приїжджали на фінальній раунд Євро-2007 (U-17), хлопці відверто побоювалися суперників. Саме через це нам тоді не вдалося досягти позитивного результату. У Донецьку та Маріуполі футболісти виходили на поле впевненими у власних силах. У першому матчі, щоправда, почувалися трохи скуто через незвично велику кількість глядачів, але згодом їм удалося впоратися з надмірним хвилюванням, — розповів він. — Подальший їх прогрес здебільшого залежатиме від того, як вони ставитимуться до роботи».
Юрій Калитвинцев висловив упевненість, що й надалі ці футболісти будуть задіяні на всіх рівнях.
Кирило Петров зізнався, що ніхто з гравців поки що до кінця не усвідомив, чого досяг. «Гадаю, що мої товариші недовго тішитимуться спогадами про чемпіонат. Ми лише починаємо шлях у великий футбол, тож перемога на континентальній першості — лише перша сходинка. Попереду у нас чимало нових викликів. Треба вдосконалювати гру, виборювати місце в основному складі клубних команд, націлюватися на підкорення чергових вершин», — сказав один із найкращих гравців чемпіонату, котрого, до речі, вже включили до складу першої команди «Динамо» (Київ) під номером 90.
Голова Комітету збірних ФФУ Семен Альтман зазначив, що перемога на юнацькому Євро-2009 продемонструвала, що в Україні є талановиті футболісти і кваліфіковані тренери. «Маємо ретельно проаналізувати всі складові цього успіху, щоб скоригувати подальшу роботу з підготовки молоді, — зазначив Семен Йосипович. — Зараз дуже важливо не втратити це покоління для сьогодення і майбутнього національного футболу. Отже, у нас з’явився зайвий привід нагадати про необхідність збільшення ліміту на легіонерів у чемпіонаті країни, що, безперечно, сприятиме подальшому професіональному зростанню вітчизняних футболістів».
Олександр Бандурко розповів, що ФФУ думає над тим, як увічнити тріумф наших юнаків. «Щоб зберегти смак перемоги, ми готові розглянути пропозиції компаній, котрі звернуться з цікавими ідеями, — сказав Олександр Іванович. — Маємо достатньо відео-, фото- та інших матеріалів для створення повноцінного фільму».