У столиці до вересня буде проведено поточний ремонт ліфтів і ліфтового обладнання. На це київська влада виділить з міського бюджету 6 млн. грн.
З фальшивкою не поїдеш
Цього року у пасажирів київського метрополітену вилучено 7150 документів, які не давали права на безплатний чи пільговий проїзд. Це на 2446 документів більше, ніж за такий само період торік. Велика частка з вилучених документів — студентські проїзні. Також вилучено фальшиві 758 студентських квитків, 739 пенсійних посвідчень, 521 — учасника ліквідації аварії на ЧАЕС, 360 — ветерана праці, 174 — учасника війни і 463 інших документів. Щодоби послугами київського метрополітену користується близько 2,3 млн. пасажирів.
Нова Контрактова
КМДА має намір реконструювати Контрактову площу та вулицю Сагайдачного в Подільському районі столиці. Головне управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища планує відтворити весь комплекс будівель Контрактового будинку за проектом шотландського архітектора Вільяма Гесте площею 20 тис. кв. м. Крім того, з площі приберуть кіоски, трамвайні колії і зупинки, буде замінена бруківка біля Києво-Могилянської академії. Реконструкція вулиці Сагайдачного передбачає реставрацію фасадів будівель з можливим добудуванням мансардних поверхів. Можливі терміни виконання робіт і вартість реконструкції не називаються, оскільки немає ще самого проекту.
Хто в «теремку» мешкає?
У Києві 50 тис. квартир, які перебувають на нульовому обліку. Тобто офіційно в них ніхто не зареєстрований і власники не оплачують комунальні послуги. Таке житло перевірять спеціальні районні комісії. Чиновники КМДА переконані, що ці квартири здаються в оренду, а господарі умисно не встановлюють лічильники, щоб не платити за комунальні послуги.