На початку жовтня в столиці відбудеться «Великий антикварний салон 2009» — найбільша в країні виставка антикваріату, що представляє шедеври світового мистецтва, унікальні приватні та галерейні зібрання.
Центральною експозицією стане виставка творів майстрів світового рівня — Сальвадора Далі, Олександри Екстер та Огюста Родена. А перлина зібрання — одна з найвідоміших роденівських скульптур «Мислитель» в оригінальних розмірах. Унікальною подією антикварного салону стане презентація творчості французького художника Жоржа Брака (1882—1963) — графіка, скульптора та декоратора, який разом з Пабло Пікассо розробив доктрину кубізму.
Чупакабра — це не страшно
На пташиному ринку в Києві, на Куренівці, з’явилася... чупакабра. Нещодавно цей представник дикої природи налякав мешканців одного із сіл на заході країни, передушивши дрібну домашню живність.
Чим прославився, бо точилися чутки, ніби в обійстя вночі приходило «щось страшне». Насправді, це — домашній тхір. Тож продавці тепер торгують не тхорами, а модними чупакабрами. Продають їх по 1300 грн. Потенційні покупці поки що роздивляються тхора, посміхаються, але купувати не поспішають. Продавці розповідають, що чупакабру годують м’ясом, курячими головами та овочами.
Герої казок із квітів
Київ готується до проведення 54-ї міської виставки квітів. Щороку вони відбуваються на певну тему. Цього разу композиції будуватимуться під назвою: «Казки народів світу».
«Київзеленбуд» повідомив, що квіткові експозиції можна буде подивитися на схилах Печерського ландшафтного парку з 22 серпня по 1 вересня. Відвідувачі побачать тут знайомих з дитинства героїв казок «Червону шапочку», «Дюймовочку», «Русалоньку», «Лікаря Айболить», «Царівну-жабу» та інших. Під час виставки відбудеться також всеукраїнський конкурс зі створення найкращих квіткових годинників.