Саме стільки з бюджету Києва буде спрямовано на підготовку до святкування Дня незалежності України.
Заступник голови КМДА Сергій Рудик повідомив, що на святкування необхідно виділити один мільйон гривень і приблизно стільки само витратять райони. На ці кошти міська влада здійснить художнє оформлення міста та забезпечить проведення різноманітних заходів.
Приміром, військова техніка розміщуватиметься на Європейській площі та на вулиці Хрещатик до вулиці Інститутської. Для цього відповідні служби мають провести додаткове обстеження на міцність підземного переходу під Європейською площею, хоч раніше воно не планувалася. Вже перевірено 90% підземних конструкцій, які знаходяться на маршруті пересування колони військової техніки.
Міська влада має намір привести в належний стан територію біля пам’ятника журналісту Георгію Гонгадзе, оскільки вона в незадовільному стані. Втім, наразі незрозуміло, хто має забезпечити фінансування робіт, які тут потрібно виконати. Тим часом начальник головного управління з питань внутрішньої політики КМДА Віктор Гончарук повідомив, що біля пам’ятника Гонгадзе цього року до Дня незалежності плановано встановити щоглу — для Державного прапора.