Як повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації, «з нагоди святкування 18-ї річниці Дня незалежності України, за підтримки київського міського голови, Головним управлінням житлового господарства КМДА, за ініціативи комунального підприємства «Головний інформаційно-обчислювальний центр», буде проводитися розіграш цінних призів серед сумлінних платників за спожиті житлово-комунальні послуги».
Теоретично взяти участь у розіграші запросили киян, які в період з серпня 2006-го по липень 2009 року включно (а таких нарахували близько 94 тисяч!) не мали заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг. Запрошення на участь у розіграші начебто має бути надруковано в рахунку на сплату житлово-комунальних послуг за липень 2009 року. Цікаво, бо моя мама (саме вона скрупульозно, день у день, незважаючи на кризи і затримки зарплат-пенсій) усі роки сплачує такі рахунки. Уважно роздивляюсь авізовку за липень. Нас до розіграшу не запрошують. Хоча на нещодавню зустріч по «Родовід-Банку» іменних запрошень було аж два (при тому, що ніхто із сім’ї рахунків у цьому банку ніколи не мав!).
Далі в офіційному повідомленні усе за класичним сценарієм розіграшів (щоб не сказати «лохотронів»): треба зареєструватися у певний термін, отримати шанс (тільки перші 300 осіб) потрапити на розіграш безпосередньо. А про результати дізнатися на певних інтернет-сайтах, або, у разі виграшу, — знову-таки з авізовки за серпень.
Ідею «проведення розіграшу призів серед сумлінних платників за житлово-комунальні послуги» організатори пояснюють так: «заохотити киян вчасно платити за комунальні послуги, що в подальшому сприятиме підвищенню їх якості та забезпеченню киян теплом і комфортом». Це вселяє неабиякий оптимізм: не перший рік ростуть чималі ями навколо нашого будинку (буквально — і вглиб, і вшир), маємо під вікнами котельню, але не маємо гарячої води (хоча влітку це звично-профілактично-нормально), електрика також часом кудись зникає. Але ж маємо надію: ось буде розіграш від міської влади — і нарешті нам стане тепло і комфортно!
Фото автора.