Щоб підготувати дитину до 1 вересня, батькам потрібно витратити в середньому 1500—2000 гривень.
— Торік білу блузку до шкільної форми ми купили за 60 гривень, -ділиться відвідувачка дитячого магазину Олена Колісник. — А зараз вона коштує більше ста. За костюмчик треба заплатити від 220 до 250 гривень. За ранець з ортопедичною спинкою — також понад 100 гривень. Про взуття я вже й не кажу. Нашої з чоловіком зарплати не вистачає, щоб усе це купити. Допомагає зі своєї пенсії бабуся...
Приватний підприємець на шкільному базарі Валентина Коваленко повідомила, що цього року закупівельні ціни на дитячий одяг різко поповзли вгору і здорожчали на 30 відсотків. Зросла вартість також канцтоварів. Щоб придбати сам лише пенал, треба викласти від 10 до 60 гривень. За зошит — від 85 копійок до 7 гривень. Загалом на шкільне приладдя, за найскромнішими підрахунками, потрібно витратити понад 160 гривень.
Шкільний базар зараз у розпалі. Та не всі батьки можуть скористатися його постійним асортиментом і новинками. Як зазначають в обласній асоціації багатодітних родин, близько 30 відсотків сімей використовуватимуть у підготовці дитини до школи старий одяг, купуватимуть речі, які вже були у вжитку.