Тельманівський завод виробів із суцільного природного каменю веде переговори з німецькою компанією «JUMA» про виробництво складних малих архітектурних форм для проведення реставраційних робіт в історичній частині низки міст Центральної Європи. Як повідомляє кореспондент Укрінформу, завод «Альтком-Стоун» оснащено обладнанням відомої німецької фірми «Буркгардт».

— Це непросте замовлення, — каже заступник голови правління ВАТ «Тельманівський кар’єр» Максим Бондаренко. — Працювати доведеться зі знаменитим юрським мармуром, який точно має відтворити нюанс європейської середньовічної архітектури. Пропозицію про співпрацю німці обгрунтовано зробили українським каменеобробникам, заздалегідь оцінивши можливості їхніх західних колег.

Довідка. Юрський мармуроподібний вапняк утворився понад 150 мільйонів років тому в регенсбурзькому морському руслі (Німеччина). Живі організми: водорості, черепашки, морські їжаки, корали тощо, присутні в ньому у вигляді скам’янілих включень, — надають йому неповторності та особливої живої краси.

Фінансово-промислова група «Альтком» — провідна українська компанія, що виконує весь спектр робіт: видобуток, виготовлення і переробку будівельної сировини і матеріалів, всі етапи з проектування, промислового та цивільного будівництва, а також будівництва автошляхів будь-якої категорії складності. До групи входять підприємства «Альтком-Керам», «Альтком-Нерудпром», «Альтком-Стоун», «Альтком-Інвестбуд», «Альтком-Трансмеханізація», «Альтцем» і «Дорожнє будівництво Альтком».