Країна готується до осінньо-зимового періоду з випередженням усіх графіків. Про це заявила вчора Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко на початку засідання Кабінету Міністрів.
За словами глави уряду, нині в підземних сховищах вже накопичено 22 мільярди кубічних метрів газу. (Повне завантаження їх становитиме 27 мільярдів). Прем’єр, зокрема, наголосила, що, незважаючи на всі заяви, розрахунки з Росією за отриманий газ проходять день у день.
Юлія Тимошенко також заявила, що відповідно до антикризової програми накопичено вже 5,5 мільярда тонн енергетичного вугілля. А ядерним паливом країна забезпечена на сто відсотків.
Окрім того, Прем’єр-міністр повідомила, що уряд профінансує добудову локальних газопроводів з високим ступенем готовності в рамках нової антикризової програми.
За її словами, нині в країні існують локальні газорозподільні мережі, в будівництво яких раніше було вкладено близько 700 млн. грн. Це були кошти держави, населення, а також газових компаній. «Коли ми проаналізували цю ситуацію, то вирішили добудувати їх повністю», — сказала вона.
Юлія Тимошенко також пообіцяла, що Кабмін докладе всіх зусиль, щоб протягом поточного року скоротити черги на отримання квартир для пільгових категорій громадян. За її словами, реалізація антикризової програми уряду дасть змогу до кінця року забезпечити житлом 10 тисяч пільговиків.
Вона наголосила, що завдяки антикризовій підтримці будівельної галузі уряд має можливість придбати та виділити житло для тих громадян, які мають нагальну потребу. А компанії, які відчувають дефіцит обігових коштів, зможуть завершити зведення житлових будинків із високим ступенем готовності.
Прем’єр також повідомила, що 2 млрд. грн. на фінансування викупу житла за рахунок коштів державної іпотечної установи будуть спрямовані до будівельної галузі протягом найближчого місяця.
На засіданні Кабінету Міністрів прийнято постанову про викуп житла у 35 будівельних компаній та затверджено заходи з підтримки вітчизняної будівельної галузі у придбанні недобудованого житла. Юлія Тимошенко доручила Мінрегіонбуду, Мінжитлокомунгоспу та Мінпраці та соцполітики сформувати черги пільговиків на отримання квартир тим, хто став у чергу до 1 січня цього року. «Ніяких випадкових людей там не буде», — зазначила вона.
На знімку: Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко (праворуч) вручила співробітникам органів внутрішніх справ ордери на квартири у місті Боярка (Київська обл.).
Фото Вадима ГРІГА (Укрінформ).