Президент України Віктор Ющенко призначив стипендії для спортсменів із параолімпійських видів, які стали чемпіонами світу 2009 року, повідомляє прес-служба Президента.
Стипендії по 12 тисяч гривень отримуватимуть: Батенкова-Бауман Юлія — чемпіонка світу 2009 року з лижних гонок (Волинська обл.); Кононова Олександра —чемпіонка світу 2009 року з біатлону (Київська обл.); Юрковська Олена — чемпіонка світу 2009 року з біатлону (Київська обл.).
Кличко-молодший запланував
Чемпіон WBO і ІBF з боксу у надважкій вазі українець Володимир Кличко збирається спочатку провести обов’язковий захист свого титулу WBO проти американця Едді Чемберса, а потім зустрітися з обов’язковим претендентом за версією ІBF росіянином Олександром Повєткіним, повідомляє Allboxіng.
Повєткін здобув право на титульний бій іще торік. Однак він отримав травму, і його бій із Кличком, призначений на грудень минулого року, скасували. З огляду на це багато хто припускав, що саме росіянин стане наступним суперником чемпіона, а потім уже настане черга Чемберса, котрий завоював позицію обов’язкового претендента лише в липні цього року. Точні причини подібної перестановки обов’язкових захистів не розкриваються. Однак, за інформацією джерел, WBO, на відміну від ІBF, дало чемпіонові менше часу на організацію двобою проти обов’язкового претендента.
Можливий спаринг із «Нітрою»
Хокеїсти київського «Сокола», які продовжують тренувальний збір у Словаччині, матимуть змогу провести товариський матч із місцевою «Нітрою». Про це повідомив тренер киян Олександр Сеуканд у коментарі сайту клубу.
— Ще тиждень тренуватимемося у Зволені. З понеділка у хокеїстів почалися важкі трудові будні, які ми плануємо розбавити однією-двома контрольними зустрічами. Можливо, перед від’їздом додому проведемо ще один спаринг з «Нітрою». Ми зацікавлені зіграти з сильними командами, а не аби з ким...
Олімпійські плани Харбіна
Наступного року чергові зимові Олімпійські ігри прийматиме Ванкувер (Канада). Естафету в нього прийме Сочі (Росія). А тим часом ще одне місто виставило кандидатуру на проведення зимової Олімпіади 2018 року. Це китайський Харбін. Раніше таке бажання висловили Аннесі (Франція), Мюнхен (Німеччина) і Пьончанг (Корея).