Не перестаєш дивуватися спритності окремих вітчизняним ЗМІ та інтернетвидань. Випереджаючи одне одного, оті поспішаки- «доброзичливці» виливають відрами чорнуху на хід підготовки України до Євро-2012. Заради сумнівної сенсації, як то кажуть, ладні батька рідного продати.
Звісно, проблем вистачає. Їх іще більше, ніж ми здогадуємося. Однак не гоже із наполеглівістю і впертістю папуги повторювати те, що запливає до нас із-за кордону. З дивовижною легкістю і безвідповідальністю українську частину майбутнього чемпіонату переводили до... Берліна і Лейпціга. Що, мовляв, Києву не бачити фінального матчу. А оце годують нас інформацією про те, що Міжнародний центр трансляцій Євро-2012 УЄФА доручила Польщі розташувати у Варшаві. Отож, шановні, діліть почуте і прочитане не менш як на сто.
Насправді, виявляється, ніхто ще нічого не ухвалював. Про це розповів заступник голови Оргкомітету Євро-2012 Іван Федоренко. Він зауважив, що Польська футбольна спілка дещо поспішила з коментарями стосовно розміщення згаданого центру. Пояснюється це дуже просто: ані Польща, ані Україна не підписали жодного документу про відкриття такого закладу. А свої пропозиції щодо організації центру українська сторона надала вже давно.
— Йдеться про приміщення, де розміщуються журналісти, проходять прес-конференції і тому подібне, — каже Іван Никифорович. — Для цього необхідна площа в одинадцять тисяч квадратних метрів, плюс готелі для журналістів, яких приїде не менше 10 тисяч. До речі, і про їх переліт треба подбати. Одне слово, вимог вистачає. Представникам УЄФА сподобалися запропоновані нами і приміщення, і три готелі біля цього центру мовлення.
— А де це місце в Києві, коли не секрет?
— Ми запропонували кілька. У Палаці спорту, в Міжнародному виставковому центрі на лівому березі. 
Хоча пан Федоренко щиро зізнався, що Варшава має деякі переваги перед нашою столицею. Насамперед там налагоджене регулярне авіасполучення з багатьма європейськими країнами. Наші готелі виставляють надвисокі ціни на номери. Таких не бачили в Європі. Вони удвічі дорожчі, ніж у Парижі, Відні, Берліні, Москві тощо. Але власники готелів поки що нас не чують.
Заступник голови оргкомітету також наголосив, що розміщення або нерозміщення міжнародного центру трансляції жодним чином не пов’язане з місцем проведення фінальної гри Євро-2012, яка має відбутися в Києві. І попросив партнерів з Польщі і журналістів не проводити подібних аналогій. Остаточне рішення про місце розташування медіацентру футбольного чемпіонату УЄФА, найімовірніше, ухвалить 31 серпня. Можливо, це буде Варшава. Однак не поспішаймо...