Футбол. Сьогодні в Мінську відбудеться одна з ключових зустрічей у шостій європейській відбірній групі ЧС-2010. Збірна Білорусі приймає збірну Хорватії. Обидві команди, як і українська, претендують на другу підсумкову позицію, котра дає право на участь у плей-оф за путівку до ПАР.
Тренер білорусів, наш давній знайомий — німецький фахівець Бернд Штанге вважає, що його підопічні зіграють успішно і здатні перемогти. В усякому разі прагнутимуть. Про це він заявив на прес-конференції у столиці Білорусі.
— Це буде прекрасна гра, — сказав колишній наставник дніпропетровського «Дніпра», збірних колишньої НДР, Іраку тощо. — До Мінська прибуло чимало «зірок». Зустріч має велике турнірне значення. Збірна Англії майже забезпечила собі путівку до ПАР. Залишається наше тріо. Білоруський колектив має чудовий шанс зберегти інтригу до кінця подій у групі. Добре, що у нас немає травмованих. Усі готові і налаштовані оптимістично. Надто високі очікування наших уболівальників намагатимемося виправдати.
У більшості наших гравців якраз середина сезону, тоді як хорвати тільки починають. Але хочу сказати, що в нас немає стільки класних футболістів. Однак боятися не будемо, бо все-таки граємо вдома.
Чи буду я задоволений нічиєю? Удома ми повинні вигравати, хоча, з міжнародної точки зору, нічия з хорватами вважається гарним результатом. І все-таки ми гратимемо на перемогу.