Футбол. Сьогодні на стадіоні імені Валерія Лобановського у Києві збірна України проведе товариський матч проти національної команди Туреччини. А позавчора представники ЗМІ були запрошені до тренувального табору нашого колективу до Кончі-Заспи. Журналісти поспілкувалися з гравцями і, за традицією, з тренером Олексієм Михайличенком.
— Дуже радий, що ми знову зібралися, — сказав Олексій Олександрович про свою команду. — Всі здорові. Тому старатимемося дати кожному з гравців взяти участь у поєдинку. Враховуючи це, викликали лише 18 футболістів. Бажано, щоб таких матчів було якнайбільше, щоб перевірити більше кандидатів. Не думаю, що матч проти турок почнемо основним складом. Адже багато хто з наших грав у неділю. Тому хтось проведе тайм, хтось — цілу зустріч...
У Левченка були важкі переговори з раменським «Сатурном». Зараз, нарешті, він грає. Тому після нашої розмови з Євгеном даємо йому можливість заявити про себе у новій команді. І з Вороніним спілкувалися. Непорозумінь у нас не виникло. До речі, Андрій заклопотаний тепер переїздом, вживанням у команду. А ми надаємо шанс показати себе кільком іншим гравцям.
— То, може, все-таки варто було залучити Вороніна тепер?
— Повторюю, ми поговорили, і він пристав на мою точку зору. Я дуже хочу, щоб він серйозно заявив про себе в «Ліверпулі».
— Чи можна вважати Годіна і Хачериді кандидатами до збірної?
— Годін викликав у нас інтерес, іще коли виступав у Запоріжжі. Однак чекаємо від нього гри, на яку він здатний. До речі, знаю його добре, бо працював з ним ще в молодіжці. А Хачериді дамо час. Дочекаємося Ліги чемпіонів, щоб побачити його реальну силу.
— А Голайдо і Кобін?
— Безумовно. Особливо Голайдо. Але він поки що відновлює кондиції.
— Як оцінюєте нинішню гру Гусєва?
— Дуже хотілося б, щоб він повернувся на свій рівень. Моментами він показує саме такий футбол. Ми зачекалися його повернення. Адже Олег майже півтора року не грав. У нього величезний потенціал, і треба йому ще додавати. Те саме стосується й Шовковського. Минулий сезон не можна записати йому в актив. Але відмовитися від такого майстра це неправильно.
— Чи побачили потенційних кандидатів до вашої команди зі складу юнацького колективу — переможця Євро-2009?
— Давайте не поспішатимемо. Все перевіряється часом, тому імен не називатиму. Юнацька збірна сильна командною грою. Але не варто стрибати через сходинку, краще спокійно й упевнено підніматися нагору. Важливо, щоб усі вони заграли в Прем’єр-лізі.
— Схоже, «Дніпро» повертає собі статус базової команди?
— Не поспішав би так говорити. Але якщо так станеться, то нічого страшного в цьому не бачу.
— Он Шевченко не потрапив навіть у заявку «Челсі» на матч суперкубка Англії. Цікава ваша думка: що йому краще — залишитися в «Челсі», чи повернутися до «Динамо»?
— Він не вперше не потрапив до заявки за останні роки. Я бажаю йому якнайшвидше визначитися з клубом, але й на цьому рівні він залишається одним із найкращих.
— Залучення Мандзюка викликане дефіцитом крайніх захисників? А що скажете про Ярмоленка?
— Ярмоленка краще використовувати на вістрі атаки. Подивимося його за молодіжку. Мандзюк практику має, але менше, ніж хотілося б. Назвав би це лімітом на українців. Якщо він і надалі гратиме тільки за молодіжний склад, то його зростання буде дуже слабким. Однак, як правило, футболісти «Шахтаря» і «Динамо», котрі сидять у запасі, вищі за рівнем, ніж основні гравці інших команд.
На знімках: під час тренування збірної України на базі «Динамо» в Кончі-Заспі.
Фото Павла КУБАНОВА.