Теніс. Аяччо (Франція). Юнацький командний чемпіонат Європи. У змаганнях брали участь збірні 31 країни. Вік спортовок — 12 років. Український колектив у фінальному матчі переміг команду Росії! Наші дівчатка виграли дві одиночні зустрічі: Олена Плоскіна (Україна) — Анастасія Комардіна (Росія). 6:4, 6:1. Ангеліна Калініна (Україна) — Анастасія Рижагова (Росія). 6:3, 6:2. Результат парного матчу вже не мав значення. Хоча і в ньому українки святкували перемогу. На Корсиці чемпіонки виступали в такому складі: Анастасія Федоришин, Олена Плоскіна, Ангеліна та Галина Калініни.
Легка атлетика. Як відомо, збірна України візьме участь у чемпіонаті світу, котрий стартує 15 серпня у Берліні, у повному складі. Хоча, за повідомленням сайту Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ), в порівнянні з Олімпійськими Іграми у Пекіні-2008 наша легкоатлетична дружина скоротилася майже на 20 чоловік.
За словами головного тренера збірної Олександра Апайчева, причина скорочення — фінансові проблеми. «Таку кількість спортсменів затвердили ще два місяці тому. Не секрет, що сталося це через фінансові негаразди. Так, нині ситуація з коштами дещо змінилася, однак кількість спортсменів, яку було подано для затвердження ще два місяці тому для участі у першості, залишили без змін».
Жим лежачи. Курськ (Росія). Відкритий чемпіонат Євразії. Юні тернополяни завоювали чотири золоті і дві срібні медалі. Це інформація від працівниці управління сім’ї, молоді та спорту Тернопільської міськради, президента ТМ МГО ФСК «Спортклас», тренера спортивного клубу «Джура» Лілії Проць (cаме вихованці клубу завоювали згадані нагороди).
Тернополяни, котрі успішно представляли нашу країну, змагалися із спортсменами з Казахстану, Ізраїлю, Білорусі, Швеції, Молдови, Росії та інших країн. Переможцями стали: Андрій Левицький, Віталій Тицька, Тарас Редьква, Андрій Вівчарук. Срібні нагороди здобули Тарас Кузів та Микола Борковський.
Баскетбол. З інформованих джерел надійшла інформація, що чемпіонат об’єднаної української Суперліги стартуватиме в жовтні. Нагадаємо, що до цих змагань готуються 16 клубів: «Азовмаш» (Маріуполь), «Донецьк», «Київ», «Полтава», «Пульсар» (Рівне), «Миколаїв», «Сумихімпром», «Хімік» (Южний), «Говерла» (Івано-Франківськ), «Будівельник» (Київ), «Дніпро» (Дніпропетровськ), «Кремінь» (Кременчук), «Політехніка-Галичина» (Львів), «Дніпро-Азот» (Дніпродзержинськ), «Кривбас-баскет», «Одеса».
Хокей. Учора в Донецьку стартував турнір «Кубок мера», котрий завершиться завтра. Окрім українських клубів «Донбас» і «Харків», у змаганнях на льоду спорткомплексу «Лідер» участь беруть дві російські команди — з Ростова та Бєлгорода.