Національному університету «Острозька академія» рішенням Кабміну надано статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. Така автономія, зокрема, дає право приймати остаточне рішення про присвоєння вчених звань та присудження наукових ступенів з видачею атестатів і дипломів державного зразка. Ще один важливий аспект — урядовими документами передбачено протягом 2011—2012 років підвищити удвічі заробітну плату науково-педагогічним та науковим працівникам.
Театр у тріщинах
Тріщини на фасаді Рівненського обласного музично-драматичного театру з’явились після того, як перед ним почали споруджувати новий підземний торговельний комплекс. Проект «Метроград» завдав клопоту також мешканцям будинків №№57 і 61 на вулиці Соборній, стіни помешкань яких теж у мереживі тріщин. Попри це будівельні роботи влада пообіцяла призупинити тільки на той час, доки триватиме укріплення стін театру.
У погоню за коропом і щукою
У Млинові на річці Ікві відбувся перший етап першості області з підводної риболовлі. За п’ять годин, які відводилися учасникам змагань, найбільше риби вдалося зловити Юрію Загорському із села Глинськ Здолбунівського району. Щодо найважчої впійманої риби, то це короп вагою 6,2 кілограма.
Олександра ЮРКОВА, Євген ЦИМБАЛЮК.