Адміністрація ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» звернулася до МВС і СБУ, а також голови Дніпропетровської облдержадміністрації з проханням захистити життя й безпеку своїх працівників. Підставою для цього став другий тривожний інцидент, який стався протягом місяця: в ніч на перше серпня у дворі будинку, де мешкає глава адміністрації з виробництва ВАТ Володимир Шеремет прогриміли вибухи. На щастя, ніхто не постраждав.

Перший випадок стався на початку липня: тоді троє в масках побили директора із загальних і соціальних питань Олександра Зозулю. Наразі, як поінформували у відділі зв’язків з громадськістю, головне управління МВС в області розслідує кримінальні справи, порушені за цими двома фактами.

Керівництво ВАТ переконане, що дії зловмисників спрямовані на те, аби чинити моральний і фізичний тиск на менеджмент підприємства. Коментуючи перший напад, генеральний директор ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Жан Жуе висловився однозначно: злочинне угруповання пішло ва-банк, — після того, як на підприємстві встановили більш жорсткий контроль за збереженням майна, деяких керівників почали залякувати по телефону, а тепер взялися втілити обіцяне. Про те, що тут існують схеми крадіжок, до яких причетні керівники низової ланки, говорив у своїх коментарях і начальник міліції області Анатолій Науменко. Остання спроба крадіїв, яку вдалося зупинити і про що інформують на сайті підприємства, була скоєна 30 липня. Група із шести осіб за допомогою великовантажного крана в районі 9-ї доменної печі знімала бетонне дорожнє покриття. На момент затримання зловмисники уже демонтували майже тридцять метрів дороги. За цим фактом також порушено кримінальну справу, ведеться розслідування.

 

Дніпропетровська область.