«Свобода» вважає неприпустимим скорочення соціальних видатків із держбюджету та пропонує запровадити воєнний податок для можновладців. Про це під час брифінгу заявив голова фракції Олег Тягнибок.
«Воєнний податок можна запроваджувати, встановлюючи додаткові відсотки до вже чинних ставкових податків. Це може бути разовий платіж і добровільні внески можновладців на підтримку українського війська», — сказав він.
Парламентарій, зокрема, запропонував, щоб ті, хто задекларував свої торішні доходи від 500 тисяч до 1 мільйона гривень, сплатили 10% податків, від 1 до 10 мільйонів — 15%; від 10 до 100 мільйонів — 20%, понад 100 мільйонів — 25%. Також голова фракції «Свобода» сподівається, що парламент зможе ухвалити законопроект про заборону комуністичної ідеології, після чого має відбутися публічний судовий процес над комунізмом.
За словами О. Тягнибока, представники фракції зареєстрували у Верховній Раді проект постанови «Про додаткові заходи для захисту інформаційного простору України», яка передбачає обмеження трансляції всіх ворожих каналів на території України. А також партія спрямує відповідний запит до Міністерства закордонних справ з переліком зірок російської естради, які публічно принижують українську державу, з метою недопущення їх на територію України.