Хмельницька міська влада підписала розпорядження про обмеження часу продажу спиртних напоїв у торговельній мережі міста та заборону вживати їх у певних місцях і закладах. Щоб перевірити, як виконуються нові правила, створили спеціальну робочу групу із майже двох десятків представників управління торгівлі, освіти, охорони здоров’я, правоохоронних та контролюючих органів, а також торговельних закладів, які реалізують міцні напої.

Під час чергування півтора десятка патрульних груп обстежили десятки продовольчих магазинів, кафе-барів, розташованих у різних мікрорайонах міста. Крім того, навідалися у місця, де молодь звикла вільно вживати слабоалкогольні напої. У результаті виявили понад три сотні випадків розпивання пива у заборонених місцях. Серед майже тисячі хмельничан провели роз’яснювальну роботу щодо нової антиалкогольної кампанії. А злісних порушників довелося притягнути до відповідальності.
Працівники управління торгівлі зробили контрольну закупку в одному із супермаркетів, де реалізовували спиртні напої в заборонений час. На перший раз робоча група вирішила попередити керівників закладу, надалі ж до порушників застосовуватимуть жорсткіші методи впливу.
Тим, хто розпиватиме спиртне і пиво у громадських місцях, щонайменше, загрожує штраф від одного до п’яти неоподатковуваних мінімумів. 
 
Хмельницький.