Найімовірніше, ми отримаємо другу хвилю кризи. Про це заявив народний депутат від «НУ—НС», лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк на прес-конференції у Львові. Оскільки основні неплатежі, спрогнозував він, припадуть саме на вересень—жовтень. Неплатежі з повернення кредитів і у банківській системі, а також невиконання бюджету.
«Між Україною та африканською державою Гвінея багато спільного, оскільки їх уряди — єдині у світі застосовують практику попередньої оплати податків, — зазначив лідер «ФЗ». — Тому об’єктивно ми отримаємо другу хвилю кризи. Як правило, хвилею кризи накривається довіра до банківської системи і довіра до національної валюти».
Нині, підкреслив А. Яценюк, Україна з величезним відривом лідирує за темпами падіння промисловості в Європі та СНД. «Тому необхідно готуватися до серйозних випробувань», — підсумував він.
Крім того, як повідомляє прес-служба «ФЗ», Арсеній Яценюк заявив, що добиватиметься поновлення кримінальної справи стосовно нападу на Наталю Бутримко. (6 серпня міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк напав на активістку «Фронту змін», внаслідок чого дівчина отримала струс мозку і опинилася в лікарні). В ужгородському інциденті, переконаний народний депутат, йдеться не тільки про напад і побиття людини, а й про перевищення повноважень посадової особи. «Міського голову вибрали люди не для того, щоб він кулаками махав і бив дітей, — підкреслив лідер «Фронту змін». Його вибрали для того, щоб наводити порядок в місті: каналізацією займатися, водопостачанням, сміттям — працювати на тих людей, які за нього проголосували».