Голова Верховної Ради України Володимир Литвин привітав радника Президії НАН України, двічі лауреата Державних премій України в галузі науки і техніки, заслуженого діяча науки і техніки України, академіка НАН України, голову Національної комісії з радіаційного захисту населення України при Верховній Раді, завідувача відділу біофізики і радіобіології Інституту клітинної біології та генетичної інженерії НАН України Дмитра Гродзинського з 80-річчям.
«У Вашій особі вітчизняна і зарубіжна спільнота вшановує видатного вченого у галузі біофізики й радіобіології, талановитого організатора науки, невтомного громадського діяча. Ваш життєвий шлях подвижницького служіння людям — яскравий приклад наполегливої системної праці, творчого пошуку, прагнення пізнання й відкриття нових таємниць і законів природи. Значення Ваших фундаментальних досліджень переоцінити важко», — йдеться у привітанні.
В. Литвин зазначає, що під керівництвом Д. Гродзинського зросла авторитетна наукова школа, представники якої успішно поглиблюють започатковані академіком напрями досліджень як в Україні, так і за її межами.
«Упевнений, що Ваші багатий життєвий досвід, державницька мудрість і компетентність ще довго служитимуть справі українського народу, — сказано у привітанні. — У цей знаменний день зичу Вам, Дмитре Михайловичу, міцного здоров`я на довгі роки, наснаги і оптимізму».
Прес-служба Верховної Ради України.