Футбол. Ліга Європи УЄФА. Як ми вже повідомляли, відбулося жеребкування чергового етапу турніру, на якому змагатимуться чотири українських клуби. Зрозуміло, що їм випали різні суперники. Однак до кожного з них треба ставитися з шаною. Про це висловилися тренери наших команд. І не тільки вони.
Мирон Маркевич («Металіст»):
— Про команду з Граца я поки що знаю тільки те, що вона впевнено почала новий сезон і лідирує в чемпіонаті Австрії. Детальніше можна буде говорити пізніше, коли зможемо вивчити гру «Штурма».
Зрозуміло, уболівальники чекають від нас тільки успіху. А гравцям треба доводити, що досягнення минулого року були не випадкові. Поки що ми тільки набуваємо колишню форму. Хоча не так швидко, як хотілося б мені. Однак сподіваюся, що до першої зустрічі в Австрії команда буде вже близька до необхідних кондицій.
Микола Павлов («Ворскла», Полтава):
— Перше враження — далеко летіти. Друге — «Ворсклі» дісталася дуже грізна й досвідчена команда. Втім, чим сильніший суперник, тим вища мотивація наших футболістів, яким буде що доводити — проти фаворита завжди цікаво грати.
Наша команда сильна своїм колективізмом. У ній, може, і немає таких яскравих зірок, як у «Бенфіки», натомість є бажання показати себе. Де це можна зробити краще, як не в таких матчах? Тому про якусь приреченість перед зустрічами з лісабонцями не може бути й мови...
Тренер «Бенфіки» (Португалія) Хорхе Гесус досить обережно відізвався про невідому українську команду, яка дісталася лісабонцям. «Я ніколи не віддаю перевагу опонентам у європейських турнірах. Але команди, які на перший погляд є простими, іноді виявляються важкими через свою невідомість, — заявив сеньйор Гесус в інтерв’ю «Бенфіка-ТБ». — Буде непросто знайти інформацію про суперника. А ще на нас очікують проблеми з тривалими перельотами. Я дуже добре знаю український футбол, але зараз у нас не груповий турнір, а раунд плей-оф. Що я можу точно гарантувати: «Бенфіка» буде налаштована рішуче, ми хочемо знову підкорити Європу».
Нікола Костов («Металург», Донецьк):
— Сталося так, що вже втретє поспіль починаємо двораундову «дуель» із домашнього поєдинку. Якщо це свого роду традиція — то вона, звичайно, не полегшує наше завдання. Все-таки починати на виїзді простіше з психологічної точки зору. На своєму полі доводиться більше атакувати, при цьому постійно думаючи про оборону.
Загалом, як на мене, «Аустрія» нам цілком по зубах. Зважаючи на те, як працюють і виходять на матчі наші гравці, гадаю, все буде добре. Щоправда, попереду в «Металурга» серія важких ігор у чемпіонаті України —заощадити сили не вийде. А от зберегти переможний настрой постараємося.
На жеребкуванні донецький «Шахтар» представляв його генеральний директор Сергій Палкін.
— Повідомлю, що ми перший поєдинок зіграємо трохи раніше, ніж решта команд. Річ у тім, що дві донецькі команди — «Шахтар» і «Металург» — стартові матчі проводять удома. Але дві зустрічі Ліги Європи в одному місті в один день неможливі. Обговоривши ситуацію, ми вирішили зіграти з «Сівасспором» 19 серпня. Поєдинок у відповідь — 25 серпня в Туреччині.
Зустріч із представниками нашого майбутнього опонента відбулася у діловій обстановці. «Сівасспор» представляв генеральний менеджер, котрий у минулому працював у стамбульському «Галатасараї». Ми з ним добре знайомі. Тому спільну мову знайшли легко. Тепер справа тренерів підготувати команди належним чином...