Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 4-й тур.
7 серпня. «Дніпро» — «Арсенал». 1:1. 13 500 глядачів. Арбітр — Грисьо (Львів). Голи: Селезньов, 30 — Мазілу, 62.
8 серпня. «Динамо» — «Іллічівець». 3:1. 4 900 глядачів. Арбітр — Дердо (Іллічівськ). Голи: Нінкович, 54, 86, Гусєв, 61 — Касьян, 57. На 52-й хвилині Кривошеєнко («Іллічівець») не реалізував пенальті.
«Таврія» — «Кривбас». 3:1. 5 300 глядачів. Арбітр — Родіоненко (Луганськ). Голи: Маркович, 9, Монахов, 35, Галюза, 50 — Мотуз, 46.
«Карпати» — «Зоря». 4:0. 7 000 глядачів. Арбітр — Арановський (Київ). Голи: Худоб’як, 60, Кузнецов, 65, Батиста, 74, 90+2.
«Чорноморець» — «Оболонь». 0:1. 4 000 глядачів. Арбітр — Шмигельський (Львів). Гол: Куценко, 43.
9 серпня. «Закарпаття» — «Металіст». 0:2. 4 500 глядачів. Арбітр — Даньковський (Київ). Голи: Лисенко, 57, Зезе, 90+2.
«Металург» (Запоріжжя) — «Ворскла». 1:1. 4 000 глядачів. Арбітр — Сіренко (Сімферополь). Аржанов, 57 — Чеснаков, 90+1.
«Шахтар» — «Металург» (Донецьк). 4:1. 
13 500 глядачів. Арбітр — Венгер (Київ). Голи: Полянський, 11, Гладкий, 47, 60, Кучер, 90+2 — Кінгслі, 72.
Здавалося, що в Дніпропетровську «канонірам» буде непереливки. Адже «Дніпро» заволодів ініціативою і відкрив рахунок. Але після перерви гру поступово до своїх рук перебрав київський клуб. Забив у відповідь і діяв значно гостріше за господарів.
— Після забитого м’яча, і це вже не в першій грі, настає якесь заспокоєння, котре до добра не приводить, — сказав наставник дніпрян Володимир Безсонов. — Потім починається метушня, знервованість. З такого стану гравці не можуть вийти до кінця матчу. Важко з цим боротися, потрібне щось робити. Втім, я знаю, що саме...
Причину хорошої гри «Арсенала» Володимир Васильович пояснив передусім його високою мотивацією. І це не дивно, бо ціла група нинішніх гравців київського клубу — колишні дніпряни, передані в оренду. Вони й старалися довести свою профпридатність.
А от тренер «Динамо» Валерій Газзаєв залишився задоволеним ходом поєдинку з маріупольцями і поскаржився на незадовільне суддівство.
— Що стосується гри, — зазначив Валерій Георгійович, який напередодні відзначив круглу дату — 55-й день народження, — то вона мені сподобалася. Нам удалося перемогти досить переконливо. Хоча «Іллічівець» продемонстрував вражаючу самовіддачу. Футболісти з Маріуполя дуже старалися, і нам непросто було долати ешелоновану оборону суперника.
Утім, ми створили чимало голевих моментів, три з яких реалізували. Також хочу сказати, що я задоволений діями всіх без винятку гравців. Однак скажу й про арбітрів. Подібного неподобства, як ото сьогоднішнє суддівство, я ніколи не бачив. Арбітр провокував гравців грати грубо один проти одного. Можливо, така низька його кваліфікація, або він керувався невідомими мені мотивами. Напевно, є комітет, що відповідає за призначення суддів, і який, сподіваюся, детально проаналізує цей арбітраж...
До цього варто додати кілька слів про те, що «Іллічівець» не зняв капелюха перед чемпіоном, фаворитом і одноосібним лідером. Така непокора похвальна і цінна. Так само, як і маріупольці, серйозний опір «Динамо» чинили луганці. І це, зважте, колективи не з еліти. Але користь від цього чимала і динамівцям, і непокірним, і всьому нашому національному чемпіонату. Лише за умов гострої суперечки підвищуватиметься клас гравців і рівень турніру.
А тепер знову про тренерів. Один із наставників заявив, що йде у відставку. Після поразки в Одесі від «Оболоні» тренер «Чорноморця» Віктор Гришко так і сказав журналістам, що залишає команду.
— Які можуть бути коментарі до такого матчу? У мене просто немає слів. Я більше не можу так працювати і проситиму відставки...
На знімку: фрагмент матчу в Запоріжжі.