Найбільший урожай ранніх зернових за останні 18 років становив тут з площі 75 тис. га 182 тисячі тонн зерна. Валовий збір перевищив вагомі торішні результати на понад 13 тис. тонн. Та, попри навіть такий щедрий ужинок, через низькі ціни на зерно, вкладені у його виробництво кошти не принесли прибутку, ремствують хлібороби.
Вода поліпшеної якості
На Чоботарському водозаборі запрацювала третя розвідувально-експлуатаційна свердловина. Вода з неї піднімається з глибини 185 метрів і відповідає усім держстандартам. Свердловина дає 120 кубометрів щогодини. Це не лише збільшує об’єм води в Євпаторії, а й поліпшує її якість та знижує жорсткість. При цьому на виробничі роботи було витрачено 2,2 млн. грн.
Нагадаємо, кілька років тому міськрада затвердила ряд програм з поліпшення водопостачання і якості питної води, завдяки реалізації яких постачання в Євпаторії покращується постійно.
...Наживалися на спразі
Сімферопольська міжрайонна природоохоронна прокуратура порушила кримінальну справу проти підприємців, які підпільно видобували й продавали воду. Комерсанти здійснювали видобуток у промислових масштабах столової мінеральної води, але вносили плату за користування надрами як за технічну воду. Розфасована у пляшки мінеральна вода успішно реалізовувалася в торгових мережах півострова. За один кубометр води держава отримувала 24 копійки замість належних 13 гривень. Загалом ділки завдали збитку державі на майже 260 тисяч гривень.