Лідер комуністів Петро Симоненко (на знімку) закликає уряд вжити негайних заходів зі стабілізації паливного ринку і повернути ціни на бензин та дизель, щонайменше, на липневий рівень. «Це перше, що зараз необхідно зробити, щоб до осені наше село не «лягло», — упевнений народний депутат.
Крім того, комуністи вимагатимуть від Верховної Ради продовжити мораторій на продаж сільгоспземель, а також заборонити продавати землю негромадянам України і юридичним особам з «будь-якою, навіть наймізернішою часткою іноземного капіталу».
Петро Симоненко наголосив, що нинішнє підвищення цін на паливо треба розглядати і з точки зору спроби знищення українського селянина, знецінювання ринку сільгоспземель напередодні завершення мораторію на продаж землі.
«Через ціни і тарифи, в тому числі й ціни на пально-мастильні матеріали, на дизель, олігархи відбирають у селянина останнє. Скуповують врожай за втратною ціною, роблячи тим самим його працю економічно невигідною. У цих умовах земельний пай селянина перетворюється з «годувальника» на тягар, утрачає для нього свою цінність, і він готовий уже продати його за будь-якою ціною», — переконаний лідер комуністів.