Футбол. Ліга Європи. Третій відбірний раунд. Матчі у відповідь. 6 серпня.
«Металіст» (Україна, Харків) — «Рієка» (Хорватія). 2:0. Голи: Папа Гуйє, 12, Олійник, 61. Перший матч —2:1.
«Металіст»: Горяїнов, Майдана, Обрадович, Папа Гуйє, Пшеничних, Едмар (Зезе, 75), Шелаєв, Олійник (Барилко, 88), Єременко, Девич, Лисенко (Фредес, 63). Тренер —Мирон Маркевич.
«Рієка»: Манце, Будіцин, Церич (Степчич, 74), Чагель, Крайлах, Тукаль (Даткович, 46), Ландека, Тадеєвич, Штрок (Чейнанович, 66), Сміт, Герц. Тренер — Роберт Рубчич.
Арбітр — Радек Матейчек (Чехія).
Харків. Стадіон «Металіст». 12 600 глядачів. 23 градуси.
 
* * *
«Інтерблок» (Словенія, Любляна) — «Металург» (Україна, Донецьк). 0:3. Голи: Мхітарян, 67, Мгуні, 73, Дімітров, 85 (п). Перший матч — 0:2.
«Інтерблок»: Розман, Єлечевич, Нтаме, Кокот, Табо, Брезич, Ілічич, Ракович (Майцен, 70), Мішура (Заднікар, 54), Джілл, Фінк (Міленкович, 46). Тренер — Ігор Бенедейчич.
«Металург»: Дишленкович, Маріу Сержіу, Коротецький (Білозор, 76), Чечер, Воловик, Макридіс, Лазич, Годін (Фабіньо, 61), Кінгслі (Дімітров, 46), Мхітарян, Мгуні. Тренер — Ніколай Костов.
Арбітр — Мікаель Свендсен (Данія).
Домжале. Стадіон «Шпортні Парк». 1 000 глядачів. 27 градусів.
Якщо відверто, то на цьому етапі нашим клубам випало грати не з грандами. Але приємно, коли твої команди виграють, та ще й переконливо. Забивають і не пропускають. Звичайно, попереду серйозніші іспити. І хочеться вірити, що українські колективи гратимуть гідно і з великим бажанням.
А поки що кілька слів про матчі в Харкові та Домжале. Не можна сказати, що харківська гра була веселою і жвавою. Одні не вірили в порятунок, другі — в підсумкову невдачу. Хоча моментами харків’яни дарували глядачам зразки привабливого футболу. Особливо в епізодах, коли забивали. Обидва рази справу починав Єременко. У першому він зробив навіс зі штрафного з лівої бровки. Лисенко пішов у боротьбу проти воротаря і змусив того помилитися на виході. М’яч відскочив до Папа Гуйє, який другим дотиком влучив у ворота.
У другому випадку Єременко з кутового (це, схоже, була награна комбінація) відкотив м’яча на кут карного майданчика суперника. І ніким не прикритий Олійник потужним ударом влучив у дальній верхній кут воріт.
У Словенії донецький «Металург» переграв суперника з іще більшим рахунком, ніж удома. Причому донеччани відзначилися вже в останній частині зустрічі. Либонь, на той моменет суперник вже добряче втомився. Відтак підопічні Костова взяли його, як то кажуть, тепленьким.
 
На знімку:  суперечка харків’янина Дениса Олійника, котрий забив м’яч хорватам, і півоборонця гостей Маріо Тадеєвича.