На фортах часів Першої світової війни, що збереглись у селі Поповичі Мостиського району Львівської області, пройшов міжнародний фестиваль «Форт-місія-2009».
Він став святом для мешканців району та унікальною культурною подією, що скликала в район чимало гостей. Тут можна було побачити мережу підземних ходів і укріплень, що виникли на хвилі напруження між Австро-Угорською і Російською імперіями й на ті часи вважалися найсучаснішими. До того ж під час фестивалю стартував велопробіг Львів—Париж, продавалися унікальні ремісничі речі, можна було поласувати стравами місцевої кухні.
Мало не кожні вихідні цього літа в містечках і селах області проходять фестивалі. Кожен з них виростає на плечах ентузіастів і знаходить підтримку владних структур, адже це завжди унікальна можливість сприяти розвиткові туризму.
Підбив минулої неділі підсумки і пісенний дитячий фестиваль «Молода Галичина-2012» у Новояворівську, який завершився грандіозним гала-концертом та феєрверком. 15 держав світу стали учасниками фестивалю, а в його останні дні молоді виконавці, що завітали на Яворівщину, змогли ще й побачити заповідник «Розточчя», Страдчанські печери, Яворівський національний природний парк.
А в Стрию завершився ХVІ всеукраїнський фестиваль «Цвіт папороті», в якому взяли участь понад п’ятдесят учасників з різних областей країни. Володаркою гран-прі стала 20-річна Катерина Охріменко з Вільнянська Запорізької області.
 
Львівська область.