...Ніде правди діти, часто-густо відвідини футбольного матчу батьками з дитиною залишають у їхній пам’яті негативні враження. Адже стадіон, на жаль, мало чим відрізняється від дешевої забігайлівки для невибагливих споживачів оковитої. Тютюновий дим — хоч сокиряку вішай, стіна «перегару» від вицмуленого спиртного та «коментарі» збуджених фанатів, від яких вуха в’януть... Аж задосить для того, щоб, затуливши дитині носа й вуха, мерщій тікати звідси. Втім, нічого подібного не загрожуватиме малим уболівальникам та їхнім батькам на новозбудованому п’ятизірковому стадіоні «Донбас Арена», де для них передбачені спеціальні сектори.
Як повідомили в медіацентрі спортивної арени, тут уже розробили спеціальну програму під назвою «Сімейний клуб», мета якої — приділити більше уваги «сімейній» категорії відвідувачів та відокремити їх від решти вболівальників. Втілюючи проект у життя, донеччани попередньо вивчили подібний досвід роботи на найкращих європейських стадіонах. І, запозичивши окремі позитивні моменти, вирішили внести до програми «Сімейний клуб» ще й власні нововведення.
— Єдиний «бонус», який отримує сім’я, котра бере участь у цій програмі на стадіонах Європи, це переважно тільки знижки на квитки, — розповіла керівник програми «Сімейний клуб» Тетяна Зусар. —Жодних розважальних акцій для дітей там не передбачено. А ми взялися подбати й про це, а загалом створити набагато комфортніші умови для перебування батьків із дітьми на стадіоні.
Для власників абонементів категорії «Сімейний клуб» на стадіоні відведено 900 місць у 105-му та 106-му секторах. Тут до послуг батьків з дітьми — кафе зі спеціальним меню, що має обов’язково сподобатися малим уболівальникам. Обслуговуватимуть їх офіціанти та стюарди, підготовлені до роботи з дітьми. А постійно чергуватиме в секторах і зустрічатиме гостей талісман «гірників» — симпатичний кріт.
У перерві футбольних матчів для батьків із дітьми влаштовуватимуть різноманітні конкурси, вікторини та розважальні заходи. Все це разом має зробити відвідини стадіону справжнім святом для дітей і дорослих. Зрештою, в цьому невдовзі вони зможуть переконатися й самі, адже зараз якраз триває продаж абонементів на стадіон «Донбас Арена» і багато хто з уболівальників купує місця саме в сектори «Сімейного клубу».
 
Донецьк.