Центральна виборча комісія доручила органам ведення Державного реєстру виборців за попередніми адресами виборців внести зміни до персональних даних 31175 осіб. Про це «Голосу України» повідомили у прес-службі ЦВК.
На черговому засіданні, яке провів заступник голови Андрій Магера, було розглянуто майже 800 відповідних звернень 200 районних державних адміністрацій і міських рад із 21 регіону України. Опрацювавши документи, комісія прийняла десять постанов, виконання яких контролюватиме служба розпорядника Держреєстру.
Крім того, заступник голови ЦВК Ж. Усенко-Чорна повідомила, що збільшилось функціональне навантаження на органи ведення реєстру. Це, зокрема, необхідність складання та виготовлення попередніх і остаточних списків виборців для підготовки проведення чергових виборів Президента України, забезпечення функціонування комплексної системи захисту інформації в автоматизованій інформаційно-телекомунікаційній системі «Державний реєстр виборців» відповідно до вимог законодавства у сфері захисту конфіденційної інформації.
Отож Центральна виборча комісія схвалила проект постанови Кабінету Міністрів, у разі прийняття якої штат органів ведення та регіональних органів адміністрування Держреєстру буде збільшено на 17 відсотків. Це значно сприятиме належній організації роботи відповідних підрозділів на місцях.
Крім того, до складу робочої групи ЦВК з контролю за дотриманням вимог законодавства щодо захисту конфіденційних персональних даних виборів включено представників Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації.