Будь-яких ініціатив щодо проведення позачергової сесії від народних депутатів не надходило. Про це вчора повідомив журналістам Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, перебуваючи у місті Саки.

 

За його словами, якщо будуть зареєстровані відповідні пропозиції від 150 парламентаріїв, позачергова сесія буде скликана відповідно до законодавства.

В. Литвин не виключив, що деякі фракції зацікавлені у якнайшвидшому подоланні вето глави держави на закон про внесення змін до державного бюджету, яким передбачається фінансування підготовки до Євро-2012 за рахунок доходів Національного банку. Він також припустив, що Президент скористається правом вето стосовно закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо виборів Президента, що також може спонукати депутатів до ініціювання позачергової сесії для його подолання.

Водночас керівник парламенту висловив думку, що зазначені питання парламент зможе розглянути в перші дні роботи чергової сесії.

Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у рамках робочої поїздки до міста Саки відвідав спеціалізований спинальний санаторій імені академіка М. Н. Бурденка. 

Головний лікар закладу Петро Нагорний подякував Голові Верховної Ради за увагу, яку він приділив санаторію після відвідування рік тому. Це, за словами П. Нагорного, ухвалені за ініціативи і підтримки В. Литвина законодавчі акти та рішення уряду. Проте П. Нагорний пожалкував, що ці документи виконуються не в повному обсязі.

Серед нагальних проблем головний лікар також назвав зменшення з кожним роком кількості путівок, які закуповуються Міністерством праці та соціальної політики, що призводить до погіршення фінансової бази закладу, та нерентабельність ціни путівок. Окрім цього, за словами П. Нагорного, до санаторію досі не надійшли додаткові кошти, передбачені бюджетом на фінансування санаторно-курортного оздоровлення інвалідів та реабілітацію «спинальників».

В. Литвин звернув увагу на унікальність санаторію і наголосив на важливості збереження колективу фахівців з великим досвідом та володінням передовими методами лікування. Він підтримав пропозицію присутнього на зустрічі голови Асоціації інвалідів-спинальників Івана Марусевича про надання санаторію статусу національного. За словами В. Литвина, це розв’язало б багато проблем, починаючи з фінансування та завершуючи створенням при санаторії науково-дослідницького центру.

«На моє глибоке переконання, місто Саки має стати центром реабілітації та лікування інвалідів-спинальників», — заявив Голова Верховної Ради України, відповідаючи на запитання журналістів. Зважаючи на необхідність розвитку інфраструктури для людей з обмеженими можливостями, місто потребує збільшення бюджетного фінансування, сказав В. Литвин, висловивши сподівання, що парламент та уряд підтримають відповідну пропозицію під час прийняття бюджету на наступний рік.

Прес-служба Верховної Ради.