Потік інформації про педагогів-хабарників не припиняється.

«У Запоріжжі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю (ДСБЕЗ) викрили заступника директора одного з навчально-виховних комплексів, котра отримала дві тисячі гривень за поновлення громадянки на навчанні»...
На Луганщині директор школи вимагав 400 доларів за видачу підприємцю атестата про середню освіту.
ДСБЕЗ, схоже, серйозно взявся за ВНЗ, де хабарництво процвітає буйним цвітом.
А що ж Міністерство освіти і науки? Свою позицію щодо викладачів з липкими руками у недавньому інтерв’ю радіо «Свобода» висловив міністр Іван Вакарчук.
На запитання слухачки «Чи знаєте ви, наскільки там (в одній із академій Львова. — Авт.) розвинута корупція?» він порадив студентці та її колегам «прийти до ректора і сказати, щоб ректор запровадив опитування, моніторинг «Викладач очима студентів». Тоді, мовляв, кожен педагог побачить себе в студентському дзеркалі. «Якщо там є корупція чи потворні явища, це значно зменшить їх кількість», — зазначив міністр. Зі свого боку, він пообіцяв поговорити з ректором.
Слухачка радіо слушно зауважила, що спудеї не звертаються до правоохоронців, бо «бояться, щоб не вигнали, може, навіть на останньому курсі».
Іван Вакарчук тим, хто не знає, «відкрив Америку»: «Міністерство — це не жандармерія, не можна застосовувати силові методи». А взагалі він не раз підкреслив, що в кожному ВНЗ «є можливість організуватись студентам і взяти на себе відповідальність за те, що відбувається у закладі».
Дуже хочеться знати той ВНЗ, де студентське самоврядування взяло на себе відповідальність і домоглося від ректора проведення моніторингу «Викладач очима студента». Як свого часу в Львівському нацуніверситеті імені Франка, де втіленню цього проекту активно сприяв тодішній ректор Іван Вакарчук.
Послідовники почину, відгукніться! Розкажіть, чи ефективним було опитування, чи отримали «сестры по серьгам» за корупційні діяння.