Футбол. Ліга чемпіонів-2009/10. Третій кваліфікаційний раунд. Матчі у відповідь. 5 серпня.
«Шлях найсильніших». «Динамо» (Росія, Москва) — «Селтик» (Шотландія). 0:2 (перший матч — 1:0).
«Тімішоара» (Румунія) — «Шахтар» (Донецьк, Україна). 0:0.
«Тімішоара»: Пантілімон, Едер, Алекса (Скутару, 67), Нібомбе, Станку (Йонеску, 82), Паркс, Артавазд Карамян, Арман Карамян, Букур (Магера, 89), Чишовський, Боурчану. Тренер — Овідіу Сабеу.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Чигринський, Рац, Гюбшман, Гай (Вілліан, 54), Шевчук, Жадсон (Гладкий, 69), Фернандіньо, Адріано (Агахова, 52). Тренер — Мірча Луческу.
Арбітр — Тер’є Гауге (Норвегія).
Тімішоара. Стадіон «Пелтінішану». 25 000 глядачів. 25 градусів.
«Шлях чемпіонів». БАТЕ (Білорусь) — «Вентспілс» (Латвія). 2:1 (перший матч — 0:1). «Левський» (Болгарія) — «Баку» (Азербайджан). 2:0 (0:0). «Дебрецен» (Угорщина) — «Левадія» (Естонія). 1:0 (1:0). «Славія» (Чехія) — «Шериф» (Молдова). 1:1 (0:0). «Марибор» (Словенія) — «Цюріх» (Швейцарія). 0:3 (3:2). «Олімпіакос» (Греція) — «Слован» (Словаччина). 2:0 (2:0). «Партизан» (Сербія) — «Апоель» (Кіпр). 1:0 (0:2). «Стабек» (Норвегія) — «Копенгаген» (Данія). 0:0 (1:3).
Донецький «Шахтар» вибув із турніру Ліги чемпіонів. Тепер можна лише називати різні причини, що перешкодили українському клубу. Зрозуміло, не на користь йому пішла хвороба Мірчі Луческу, який, хоч і не довгий період, перебував поза колективом. Злий жарт із «гірниками» зіграла травма в першому таймі матчу в Румунії їхнього лідера атак Луїса Адріано. Та й суперник закрився, як за кам’яною стіною, і більшу частину сил віддав обороні, зламати яку гостям виявилося не до снаги. Хоча вони, здавалося, от-от зламають, зітруть «Тімішоару». Така величезна була перевага донеччан. Однак Фортуна вочевидь зіграла у складі їхніх суперників.
Утім, головна причина невдачі останнього володаря Кубка УЄФА на старті вже іншого турніру, як на мене, трохи зневажливе ставлення його гравців до румунського клубу напередодні двораундової серії. І як наслідок — неприємна нічия вдома з двома пропущеними м’ячами. Відтак наша команда фактично загнала себе в глухий кут. Адже фора, що її подарували підопічні Луческу опонентам, виявилася занадто великою. І надолужити згаяне у «ворожому» таборі, на жаль, нашому клубу не вдалося. 
Отже, «Шахтар» з дистанції зійшов. І тепер спробує сили в турнірі Ліги Європи. Про свого суперника в цих змаганнях він довідається сьогодні, коли відбудеться жеребкування у швейцарському місті Ньоні. Сподіватимемося, що цього разу «Шахтареві» поталанить.
На знімку: Джуліус Агахова (праворуч) і за ним — його опікуни.
Фото прес-служби ФК «Шахтар».