Чергові данні Центральної СЕС Міністерства охорони здоров’я України засвідчили, що найбільше претензій епідеміологів викликають пляжі Алушти. Відхилення від стандартів виявлені в чотирьох пробах морської води. Бактеріальне забруднення міських пляжів майже у 4,5 разу вище за норму. Концентрація кишкової палички на літр води становить тут 2,4 тисячі за норми — тисяча. Рівень забруднення на пляжі селища Малоріченське перевищує норму вдесятеро. Купання на цих пляжах заборонено. Всього сьогодні в Криму працює 317 із 330 пляжів.
Невдовзі в «Артека» ювілей
Кабмін України створив оргкомітет з підготовки й святкування 85-ї річниці Міжнародного дитячого центру «Артек», яку відзначатимуть наступного року. Відповідно до розпорядження Кабміну оргкомітет має представити на розгляд уряду план заходів з підготовки і святкування ювілею. Очолить комітет Прем’єр-міністр країни Юлія Тимошенко, до його складу увійдуть профільні міністри Юрій Павленко, Іван Вакарчук, Василь Князевич, гендиректор «Артека» Борис Новожилов та інші офіційні особи.
Економлять на дитячому відпочинку
На півострові планується оздоровити трохи більше як 50 тисяч дітей, працюють 517 із 539 дитячих оздоровчих закладів, тоді як торік — 665, повідомили в профільному міністерстві автономії. На 100 одиниць знизилася кількість таборів денного перебування. Із запланованих цьогріч в бюджеті Криму 9086 тис. грн. на оздоровлення дітей сьогодні виділено 2800 тис. грн. Міністр Тетяна Єжова відзначила: щороку обсяг коштів на оздоровлення різних категорій дітей в республіканському бюджеті не збільшується і залишається одним з найнижчих в Україні. Для прикладу вона навела Луганську обласну держадміністрацію, де в місцевому бюджеті на оздоровлення передбачено 200 мільйонів гривень.
«Крименерго» піде з молотка
Кабмін України затвердив список із 15 енергопостачальних компаній, зокрема «Крименерго», пакети акцій яких вилучені зі статутного капіталу НАК «Енергетична компанія України» й передані Фонду держмайна для продажу. Як зазначено в доповненні до розпорядження уряду, з молотка піде пакет 60% + 1 акція «Крименерго» номінальною вартістю 25,945 млн. грн. Нагадаємо, що ВАТ «Крименерго» є монополістом в наданні послуг з передачі й постачання електроенергії на території автономії.
Податківці вилучили літак
Співробітники податкової міліції Євпаторії вилучили в місцевого жителя одномоторний літак, на якому 48-річний євпаторієць, не маючи дозвільних документів, катав курортників. 10 хвилин польоту коштували 200 гривень. Вартість вилученого літака, за попередньою оцінкою, — 476 тис. грн.