І мають конструктивний характер. Про це повідомив народний депутат від КПУ Ігор Алексєєв. І це, за його словами, незважаючи на активні спроби опонентів перешкодити створенню лівого блоку з метою висування єдиного кандидата на президентських виборах.
Він також зазначив, що запропонований Компартією проект декларації про єдність дій лівих сил одержав принципове схвалення всіх учасників процесу. Сьогодні вже є цікаві пропозиції щодо принципів об’єднання, стратегії і тактики дій на майбутніх президентських, парламентських і місцевих виборах.
«Ми вдячні всім, хто відгукнувся на наш заклик до об’єднання і бере активну участь у цій нелегкій, але необхідній справі. Особливо хочу наголосити, що ідея об’єднання лівих України одержала масову підтримку серед виборців. Я знаю, що вже формується союз громадських організацій на підтримку Петра Симоненка, як єдиного кандидата від лівих сил на президентських виборах 2010 року», — заявив Ігор Алексєєв.
А вчора на прес-конференції представник громадського об’єднання «Слов’янський актив» Людмила Безугла заявила, що єдиним кандидатом у Президенти на майбутніх виборах глави держави від лівих сил може бути тільки лідер Комуністичної партії Петро Симоненко.
За її словами, ліві політичні партії повинні припинити внутрішню конкуренцію, об’єднатися і почати спільно працювати. «Ми звертаємося до всіх політичних партій і громадських організацій лівої орієнтації з проханням розробити спільну програму дій і створити сильний боєздатний фронт», — сказала Людмила Безугла.
Водночас депутат АР Крим Валерій Іванов переконаний, що першим кроком у цьому напрямі буде висування єдиного кандидата на президентських виборах.