Білоруси постачатимуть на Луганщину техніку та молоко, а ми їм — кукурудзу й трави
Луганська область зацікавлена в постачанні білоруської сільськогосподарської техніки на умовах лізингу. Про це заявив голова Луганської облдержадміністрації Олександр Антіпов під час зустрічі з делегацією з Мінської області Білорусі, повідомили «Голосу України» у прес-службі ОДА.
«Усім відома висока надійність вашої сільгосптехніки, і сьогодні для наших агрофірм та фермерів це вигідніше, ніж придбання техніки далекого зарубіжжя», — зазначив голова ОДА. Серед найперспективніших напрямів міжрегіонального співробітництва Олександр Антіпов також назвав питання насичення обласного ринку білоруською молочною продукцією високої якості.
Зі свого боку, луганчани заявили про готовність реалізувати довгострокову програму з виробництва насіння кукурудзи та багаторічних трав для білоруських господарств. За словами Олександра Антіпова, ці напрями співробітництва є основними на сьогодні. Вони були визначені в рамках участі делегації Республіки Білорусь у виставці «Східна брама України» у Луганську в червні поточного року, а також липневого візиту луганської делегації до Мінської області.
«Ми зацікавлені в розвитку і зміцненні зв’язків між луганськими підприємствами і закордонними фірмами», — наголосив Олександр Антіпов. За його словами, існуючий виробничий, технічний і науковий потенціал Луганщини створює гарні умови для подальшого розвитку. Першорядне значення обласна влада надає роботі з інвесторами. «Це один з головних елементів реалізації регіональної стратегії розвитку», — зазначив глава регіону.
У свою чергу, заступник голови Мінського облвиконкому Василь Казакевич заявив, що метою їхнього візиту є розвиток двостороннього співробітництва між двома регіонами.