Футбол. Ліга чемпіонів-2009/10. Третій кваліфікаційний раунд. Матчі у відповідь. 4 серпня. «Шлях найсильніших». «Панатінаїкос» (Греція) — «Спарта» (Чехія). 3:0 (перший матч — 1:3). «Твенте» (Нідерланди) — «Спортинг» (Португалія). 1:1 (0:0). «Сівасспор» (Туреччина) — «Андерлехт» (Бельгія). 3:1 (0:5). «Шлях чемпіонів». «Динамо» (Хорватія) — «Зальцбург» (Австрія). 1:2 (1:1). «Маккабі» (Ізраїль, Хайфа) — «Актобе» (Казахстан). 4:3 (0:0).
Ліга Європи-2009/10. Третій кваліфікаційний раунд. Матч у відповідь. 4 серпня. «Омонія» (Кіпр) — «Васлуй» (Румунія). 1:1 (перший матч — 0:2).
* * *
Координатор підготовки Харкова до Євро-2012, президент і власник ФК «Металіст» Олександр Ярославський в інтерв’ю Бі-бі-сі сказав, що він виділив мільярд гривень власних коштів на реконструкцію і будівництво об’єктів до єврочемпіонату. Він також стверджує, що Україні перед УЄФА за Харків червоніти не доведеться. Все буде готове у визначені терміни.
* * *
Англійський «Ліверпуль» підтвердив перехід відомого іспанського півоборонця Габі Алонсо до мадридського «Реала». Умови угоди ліверпульці не розголошують. Як повідомляє офіційний сайт «Ліверпуля», угода буде остаточно оформлена після медобстеження гравця. Хоча, як раніше повідомляли іспанські та англійські ЗМІ, сума трансферу становила 30 мільйонів фунтів.
Волейбол. Останнього дня заявочної трансферної кампанії чемпіонату Італії клуб «Ессеті Карілло Лоретто», котрий у минулому сезоні виграв першість країни у дивізіоні А-2 і перейшов до елітної ліги, оголосив про підписання контракту на один рік із гравцем харківського «Локомотива» і національної збірної України Андрієм Дьячковим.
На початку року на Дьячкова розраховували в іншому італійському клубі — «Модені». Але до підписання контракту в січні справа так і не дійшла. А от тепер залагоджено всі формальності щодо переходу нашого 24-річного догравальника в нову команду. Наприкінці травня до чеського Ліберця на відбірні матчі чемпіонату світу за участю нашої збірної спеціально виїжджали представники італійської команди. Тоді Андрій Дьячков став найрезультативнішим гравцем збірної України і справив дуже гарне враження.

Тріатлон. Тисауйварош (Угорщина). Тут 8-9 серпня відбудеться етап Кубку світу. Українську команду представлятимуть п’ятеро спортовців: Юлія Сапунова, Інна Циганок, Марія Квіта, Олексій Сюткін та Володимир Полікарпенко. Для останнього це перший міжнародний старт після Олімпійський ігор. Тривалий час Володимир лікував травму. У ці само дні восьмеро молодих українців візьмуть участь у Кубку Європи серед юніорів.