Футбол. Тренер національної збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив список футболістів, котрих викликано для підготовки до товариського матчу проти команди Туреччини. Поєдинок, як відомо, відбудеться 12 серпня у Києві на стадіоні імені Валерія Лобановського (початок — о 21.00).

Цього само дня у шостій відбірній групі ЧС-2010 відбудеться один із ключових поєдинків: команда Білорусі прийматиме Хорватію. А поки що турнірна таблиця має такий вигляд.
Але повернімося до української команди. Пропонуємо прізвища тих, кого викликав Олексій Михайличенко.
Воротарі — Андрій П’ятов («Шахтар», Донецьк), Олександр Шовковський («Динамо», Київ); оборонці — Віталій Мандзюк («Динамо»), Олександр Кучер, В’ячеслав Шевчук, Дмитро Чигринський (усі — «Шахтар»), Андрій Русол («Дніпро», Дніпропетровськ), Григорій Ярмаш («Ворскла», Полтава); півоборонці — Олексій Гай («Шахтар»), Олег Гусєв («Динамо»), Максим Калиниченко, Сергій Назаренко, Руслан Ротань (усі — «Дніпро»), Анатолій Тимощук («Баварія», Німеччина); нападники — Володимир Гоменюк («Дніпро»), Артем Мілевський («Динамо»), Євген Селезньов («Дніпро»), Андрій Шевченко («Челсі», Англія).
Серед запрошених — двоє динамівців, котрі повернулися в збірну після тривалої паузи. Насамперед це 34-річний воротар Шовковський (на знімку ліворуч), котрий зіграв в її складі 85 поєдинків. За цим показником Олександр поступається лише Андрієві Шевченку та Анатолієві Тимощуку, в яких, відповідно, на два та один матч більше. Втім, протягом двох останніх років ветеран захищав ворота національної команди лише двічі — під час контрольних турнірів на Кіпрі у лютому 2008 і 2009 років. Перерва у виступах за збірну півоборонця Олега Гусєва (на знімку), який 47 разів надягав синьо-жовту футболку, становить майже півтора року — з березня 2008-го, коли він брав участь у домашній зустрічі проти сербів.
Натомість цього разу «за парканом» залишився Андрій Воронін, котрий повернувся з берлінської «Герти» до «Ліерпуля». У складі іменитого клубу український форвард активно готується до чемпіонату англійської Прем’єр-ліги. Пояснити таке рішення Михайличенка не просто.
На тренувальній базі ФК «Динамо» у Кончі-Заспі наша команда збереться у понеділок, 10 серпня. Того само дня о 17.00 розпочнеться прес-конференція Олексія Михайличенка, після якої журналісти матимуть можливість поспілкуватися з гравцями та відвідати традиційне відкрите тренування збірної.
Фото Віктора БРАНИЦЬКОГО.