Як уже повідомлялося, у місті Гаосюн (Тайвань) відбулися VІІІ Всесвітні Ігри з неолімпійських видів спорту. Участь у них брали 105 країн і регіонів. Нагадаю, Україна посіла шосте місце в загалькомандному заліку і четверте за кількістю завойованих нагород: 11 золотих, 12 срібних і 10 бронзових.

Левову частку медалей у скарбничку національної збірної принесли команди сумо, підвідного плавання, пауерліфтингу, акробатики, бодібілдингу, художньої гімнастики.
Керівники делегації, з одного боку, задоволені результатом, а з другого — наголошують, що планку піднято високо й утриматися на завойованих позиціях на наступних Іграх, які пройдуть у Колумбії, буде нелегко.
Директор департаменту неолімпійських видів спорту Міністерства сім’ї, молоді і спорту, шеф місії на цих Іграх Олександр Артем’єв каже про доцільність збільшення числа видів, у яких наші спортсмени могли б змагатися на наступних іграх, оскільки потенціал у деяких напрямках маємо.
За словами Олександра Артем’єва, нинішні Ігри, найбільш масові за всю історію, анітрохи не менш цікаві, видовищні, популярні в багатьох країнах світу, аніж олімпійські. Консервативність же олімпійського руху, заснованого більш як 100 років тому, підхід до вибору видів, залишає «за бортом» мільйони людей, котрі займається видами, що підпадають під категорію «неолімпійських». В Україні, наприклад, на сьогодні визнано 86 видів спорту, які не входять до програми Олімпійських ігор і охоплюють майже 300 тисяч чоловік. І це число постійне зростає.
Ольга ТАНАСІЙЧУК  (Укрінформ, спеціально для «Голосу України».
Гаосюн — Київ.