Шановні читачі! Газета «Голос України» після тривалої перерви поновлює рубрику «Міліцейські історії». Вона розповідатиме про некоректні дії працівників міліції стосовно громадян.

Якщо ви постраждали від свавілля правоохоронців чи маєте відповідну інформацію, просимо повідомляти редакцію газети.

Автор цих рядків разом із дружиною ішов до магазину. На вулиці Ревуцького на нас налетіли двоє невідомих і стали заламувати руки. Сутичку помітили перехожі й втрутилися. Лише тоді двоє невідомих показали свої посвідчення працівників міліції. Показали так швидко, що й розібрати неможливо було, чи дійсно це правоохоронці.

 

Свої дії вони пояснили тим, що є оперативне повідомлення про розшук злочинця, який вчинив озброєний грабіж. Орієнтування — високий чоловік з чорною сумкою.

Перевірка моєї сумки виявила «зброю журналіста»: кулькова ручка, блокнот, диктофон, і газета «Голос «України». На моє запитання — де все ж таки зброя, горе-правоохоронці почали вивертати ще й мої кишені. Коли працівники міліції побачили посвідчення журналіста, трохи заспокоїлися. Однак вони навіть не вибачились, а просто намагалися знівелювати інцидент. Вони навіть не боялися, що про їхні методи роботи ми обов’язково напишемо.

Будьте пильними! На вас можуть напасти міліціонери.