«За даними казначейства, за підсумками січня—липня до загального та спеціального фондів держбюджету мобілізовано 103,6% планових показників доходів», — йдеться в аналітичній записці секретаріату Президента щодо стану виконання держбюджету за січень—липень 2009 року.
«До загального фонду держбюджету за 7 місяців 2009 року мобілізовано 100,0% доходів уточнених планових показників січня—липня, за липень — 100,3% плану на місяць... Таке виконання стало можливим внаслідок значного коригування планів. За першим варіантом помісячного розпису доходів загального фонду держбюджету виконання плану на січень—липень становило б 88,9 %, а на липень — 87,3 %», — зазначено в документі.
На Банковій прогнозують, що «виконання плану на 2009 рік становитиме 82,6%».
«Отже, з урахуванням планового показника дефіциту за загальним фондом держбюджету у 9,2 млрд. грн., на кінець року дефіцит загального фонду може сягнути 41 млрд. грн., а в цілому — 63 млрд. гривень», — переконані у секретаріаті глави держави.
А в іншій аналітичній записці секретаріату Президента йдеться про фінансове становище Пенсійного фонду.
«Не спостерігається очікуваного зменшення недоїмки Пенсійного фонду. Продовжує зростати заборгованість із заробітної плати. За січень—червень поточного року заборгованість зросла в 1,4 разу, склавши 1 629,3 млн. грн.
Виконання бюджету Пенсійного фонду було б неможливим без надання позичок з боку уряду, констатують в секретаріаті Президента.
***
Крім того, Президент України Віктор Ющенко надіслав листа Прем’єр-міністру Юлії Тимошенко з вимогою вжити невідкладних заходів для недопущення зловживань під час оформлення та видачі державних актів на право власності на землю.

Громадяни скаржаться главі держави на хабарництво в системі державних земельних органів, забюрократизованість та навмисну затримку процедури оформлення державних актів на право власності на земельні ділянки, відсутність ефективного державного цінового контролю за послугами із виготовлення землевпорядної документації.