Крайньої потреби скликати позачергову сесію парламенту для подолання вето глави держави на зміни до закону про державний бюджет та до законодавчих актів про вибори Президента немає. Хоча теоретично це можливо. Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Лавринович в інтерв’ю УНІАН. «Швидше за все це може бути предметом розгляду першого пленарного дня нової сесії, тобто 1 вересня», — зазначив він.
Партія регіонів, на його переконання, може підтримати подолання вето Президента на зміни до держбюджету щодо фінансування Євро-2012. Щоправда, рішення фракції з цього приводу немає.
Водночас перший заступник глави парламенту наголосив, що прогнозувати дії регіоналів в цьому питанні непросто. Він нагадав, що Партія регіонів не підтримала урядовий проект змін до бюджету. А сесія ухвалила варіант, напрацьований спільною робочою групою за участю регіоналів та уряду.
Олександр Лавринович погодився: «Окремі достатньо правдиві резони в зауваженнях Президента до цього закону є, бо ми це прекрасно розуміли і під час підготовки закону». За його словами, необхідно чітко сказати, які ресурси з державного бюджету можуть бути задіяні для виконання тих першочергових заходів, без яких проведення цього чемпіонату стає неможливим.
Він зазначив, що парламент та уряд запропонували шлях для вирішення цього питання, і якщо глава держави не погоджується з ним, то має внести свої пропозиції стосовно джерел фінансування цих витрат.