Члени родини екс-голови Харківської облдержадміністрації й народного депутата України Євгена Кушнарьова подали до Верховного Суду України касаційну скаргу на рішення Апеляційного суду Харківської області про амністію стосовно Дмитра Завального, обвинувачуваного раніше в убивстві Є. Кушнарьова. Верховний Суд України прийняв скаргу до розгляду. Про це повідомила адвокат Тетяни Кагановської та Андрія Кушнарьова Наталя Князьська.
За її словами, родина Кушнарьових також вимагатиме направлення справи на нове досудове розслідування. Як заявила Н. Князьська, рідні загиблого усе ще хочуть одержати відповідь на запитання, чи справді смертельне поранення Є. Кушнарьова було вчинено з необережності або ж це була вдала інсценівка. Н. Князьська також повідомила, що Верховний Суд розпочне розгляд касаційної скарги 18 серпня цього року.
Нагадаємо, 16 січня 2007 року народного депутата Є. Кушнарьова було поранено на полюванні. Наступного дня, після проведення кількох операцій він помер. Слідство у справі про вбивство Є. Кушнарьова тривало майже рік. Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом поранення, що призвело до смерті. Пізніше в убивстві з необережності обвинуватили учасника полювання Д. Завального. Він подав клопотання про амністію. 21 квітня 2009 року заступник прокурора Харківської області Олег Анпилогов повідомив, що клопотання Д. Завального задоволено, його заява про амністію прийнята до провадження Апеляційним судом Харківської області.
14—15 травня 2009 року Апеляційний суд Харківської області розглянув справу й задовольнив клопотання про амністію Д. Завального.
 
Харків.