Державне агентство України з інвестицій та інновацій працювало вкрай неефективно. Про це заявила народний депутат від БЮТ Антоніна Болюра. І хоча недавня відставка голови цієї структури Віктора Івченка — добра новина, але, за її словами, запізніла.
Державні кошти, повідомила народний депутат, витрачалися на «невідомі цілі» і «з грубими порушеннями законодавства України». «Усі ці факти підтверджуються неодноразовими перевірками Рахункової палати», — пояснила А. Болюра.
«Наскільки Україна є інвестиційно привабливою, особливо для іноземних інвесторів, залежить від ефективності діяльності Державного агентства України з інвестицій та інновацій», — наголосила народний обранець
«Пана Івченко потрібно не просто звільняти. Його діяльність на посаді голови Державного агентства України з інвестицій та інновацій повинна бути ретельно перевірена. Лише після проведення такої перевірки стане очевидно, чому пан Івченко йде з посади. Чи дійсно на прохання Президента, чи банально хоче сховатися від відповідальності за розбазарювання державних коштів», — сказала Антоніна Болюра.
Член БЮТу також висловила думку, що відставка за власним бажанням В. Івченка можлива тому, що він втратив інтерес до займаної посади, оскільки Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, змінюючи структуру Державного агентства України з інвестицій та інновацій, фактично усунула всі можливі механізми нецільового використання державних коштів, тим самим позбавивши його керівника можливостей скоювати фінансові зловживання.