Тріатлон. Ергірдір (Туреччина). Етап Кубка Європи. Український спортовець Олексій Сюткін здобув золоту медаль.
Теніс. Збірна України (дівчат, не старших за 18 років) завоювала путівку на фінальну частину літнього командного чемпіонату Європи. Вона посіла у своїй підгрупі перше місце. У вирішальному матчі українськи обіграли збірну Болгарії 2:1. Надія Кіченок упевнено переграла Александру Мітровську 6:1, 6:2, у другому матчі Людмила Кіченок поступилася Мартіні Гледачевій — 4:6, 4:6. У парному поєдинку Людмила Кіченок і Анастасія Корольова виграли у Гледачевої і Мітровської — 7:5, 6:2.
А наші молодші тенісистки вже дізналися про свого першого суперника у фінальній частині також літнього командного чемпіонату Європи серед дівчат до 16 років. Отже, збірна України, «посіяна» під четвертим номером, у першому раунді змагатиметься з командою Хорватії. За головні нагороди посперечаються вісім збірних: Угорщини, Словаччини, Німеччини, України, Росії, Білорусі, Хорватії та Румунії.
Футбол. Мадридський «Реал» застрахував здоров’я свого новобранця, португальського півоборонця Кріштіану Роналду на 100 мільйонів євро. Ця сума є рекордною для футболу і буде виплачена клубу в тому разі, якщо Роналду отримає травму, через яку не зможе продовжити професіональну кар’єру.
Нагадаємо, що «Реал» придбав португальського футболіста в англійського клубу «Манчестер Юнайтед» за 80 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 94 мільйонів євро). Таким чином, Кріштіану Роналду став найдорожчим футболістом в історії. Його зарплата становить 11 мільйонів фунтів на рік. А ще «Реал» оцінив португальця у мільярд євро. Таку суму доведеться заплатити клубу, який захоче придбати Кріштіану Роналду у мадридців.
Баскетбол. У новому чемпіонаті країни об’єднаної Суперліги іванофранківську «Говерлу» тренуватиме відомий український фахівець — Євген Мурзін. Новий наставник прибув до Івано-Франківська вчора. А вже сьогодні його мають представити гравцям прикарпатського клубу в ролі тренера, — повідомляє офіційний сайт клубу.
До цього Мурзін впродовж шести років був незмінним тренером столичного «Будівельника», в якому колись зіграв на найвищому рівні ще в чемпіонатах Союзу. А минулого сезону працював з дублем «Черкаських Мавп». Більше того, з квітня по липень 2009 року він був на чолі черкаського клубу, змінивши на тренерському містку Йовіцу Арсича.
Олег Пелех, який тренував «Говерлу» минулого сезону, обійме посаду генерального директора клубу.
 
* * *
У національної збірної України, котра сьогодні матчем проти угорців почне турнір за виживання в групі А, —новий капітан. Ним став 32-річний центровий БК «Київ» Олег Салтовець. Цікаво, що цей гравець ще не провів за збірну жодного офіційного матчу, а на тренувальний збір був викликаний Валентином Мельничуком уперше.