Футбол. Організація фінального турніру юнацької першості Європи-2009 з футболу, який відбувся в українських містах Донецьк і Маріуполь, за п’ятибальною шкалою заслуговує на найвищу оцінку. Таку думку висловив старший менеджер відділу УЄФА з розвитку змагань Клаудіо Негроні.
— Хочу подякувати всім людям, які організували ці фантастичні змагання, — заявив Клаудіо Негроні після фіналу. — Не так давно я казав, що за п’ятибальною шкалою я можу оцінити підготовку чемпіонату на тверду четвірку. Але тепер, коли змагання завершилися, четвірка перетворилася на п’ятірку. Звіти, які ми отримували від усіх команд, — напрочуд позитивні. Представники УЄФА, персонал, який обслуговував команди, також були задоволені.
Найбільше враження на представників УЄФА, за словами Клаудіо Негроні, справляли заповнені стадіони.
— Європейці, які дивилися ігри по телевізору, напевно, були приємно здивовані організацією та заповненими стадіонами, — відзначив експерт УЄФА. —Для Європи — це великий успіх.
До речі, Донецьк і Маріуполь мають одержати додатковий бонус від головного європейського футбольного органу. Обидва міста отримають по 40 000 євро. Чесно зароблені гроші в області мають намір використати на розвиток дитячого та юнацького футболу. Такий приз від УЄФА міста виграли, оскільки на матчах побувало понад 40 тисяч уболівальників. Загалом матчі Євро-2009 відвідали майже 100 тисяч глядачів на 15 матчах. Це новий рекорд турніру.
Клаудіо Негроні також відзначив високий рівень спортивної інфраструктури, задіяної в чемпіонаті.
— Командам сподобалося перебування в Донецькій області, — сказав він. — Ми також звернули увагу, що всюди кипить робота — реконструюються будівлі, йде будівництво. І ми впевнені, що через декілька років місто стане ще кращим. Ми побачили, що люди тут люблять працювати і закохані у футбол. У доповіді УЄФА не буде нічого негативного...

Донецьк.